Buletin de presă, 17 februarie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 17 februarie 2016 - IPJ SuceavaŢigări de contrabandă confiscate de poliţişti

La data de 16.02.2016, ora 03.00, un echipaj din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus și unul din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce acționau pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu produse accizabile, a identificat pe un drum forestier din comuna Putna un autoturism de teren înmatriculat în străinătate, care se deplasa cu viteză care nu a oprit la semnal şi și-a continuat deplasarea spre drumul forestier Vețău.
În cauză s-a procedat la urmărirea acestuia, însă, datorită configurației drumului forestier ce era accidentat, autospecialele de poliție nu s-au putut deplasa, sens în care, cercetările s-au efectuat pedestru, ocazie cu care, autoturismul de teren a fost identificat de polițiști abandonat și blocat în noroi.
În urma verificărilor, polițiștii au identificat în interiorul autoturismului 14.963 pachete cu țigări, de diferite mărci.
Țigările în valoare de circa 149.630 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul de poliție în vederea dispunerii unei măsuri asiguratorii.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă”, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării conducătorului auto.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 16.02.2016, în jurul orelor 13.00, în timp ce conducea autoturismul, pe B-dul Bucovina, din orașul Gura Humorului, un bărbat de 42 de ani, din localitate, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de mers înapoi, ocazie cu care, l-a acroşat şi accidentat pe un bărbat de 86 de ani, localnic, care, în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea părţii carosabile, prin loc nepermis şi fără să se asigure corespunzător.
Conducătorul auto şi pietonul au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 16.02.2016, ora 16.03, în timp ce conducea autoturismul pe strada Argestru din municipiul Vatra Dornei, un tânăr de 23 de ani, din municipiul C-lung Moldovenesc, a surprins şi accidentat un localnic de 49 de ani, care s-a angajat în traversarea drumului public, prin loc nepermis şi fără să se asigure.
După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei, însă la ora 16.19, a sesizat poliția prin ”S.N.U.A.U. 112”, menţionând faptul că, a fost implicat într-un accident de circulaţie.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, acestuia și victimei li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei”, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 16.02.2016, ora 16.51, în timp conducea autoutilitara pe str. Calea Bucovinei din municipiul Rădăuți, ajungând la intersecția cu str. Bogdan Vodă, un tânăr de 25 de ani, din oraşul Milișăuți, nu a acordat prioritate de trecere microbuzului condus regulamentar de un bărbat de 60 de ani, din comuna Dărmănești, intrând în coliziune cu acesta.
În urma impactului a rezultat avarierea celor două autovehicule și vătămarea corporală uşoară a unei femei de 50 de ani din orașul Milișăuți, pasageră în microbuzul care efectua o cursă regulată.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru bărbatul de 60 de ani și de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru tânărul de 25 de ani, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

* La data de 16.02.2016, ora 09.15, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului, a oprit pentru control pe B-dul Bucovina din localitate, autoutilitara condusă de un bărbat de 48 de ani, din municipiul Suceava.
Deoarece emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 16.02.2016, ora 13.45, în timp ce conducea autoturismul pe DC 66, din comuna Verești, un localnic de 36 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a derapat și a intrat în șanțul din fața unei locuințe.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 16.02.2016, ora 21.00, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, a oprit pentru control pe un drum comunal de pe raza comunei Putna, autoturismul condus de un localnic de 40 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu este posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche