Buletin de presă, 19 februarie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 19 februarie 2016 - IPJ SuceavaFaptă de natură penală cercetată de poliţişti

* La data de 18.02.2016, ora 17.20, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată de un bărbat de 47 de ani, din localitate, despre faptul că, din autoturismului proprietate i-au fost sustrase bunuri.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 18.02.2016, ora 16.45, partea vătămată a parcat autoturismul pe strada Ştrandului din localitate, asigurându-l corespunzător, iar după circa 30 de minute, când a revenit, a constatat faptul că, persoane necunoscute au spart geamul portierei și din interior au sustras o borsetă cu documentele personale.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 18.02.2016, ora 08.03, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, pe raza comunei Iacobeni, datorită vitezei neadaptate la condiţiile de drum, o femeie de 56 de ani, din localitate, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un zid din piatră aflat în afara părţii carosabile.
În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a conducătoarei auto.
Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 18.02.2016, ora 10.45, în timp ce conducea autoturismul, într-o parcare de pe str. Ştefan cel Mare, din oraşul Gura Humorului, o femeie de 49 de ani, din localitate, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de mers înapoi și a acroşat un localnic de 80 de ani, care se deplasa în calitate de pieton.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a pietonului.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 18.02.2016, ora 15.24, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, pe raza comunei Cornu Luncii, un bărbat de 39 de ani, din județul Ilfov, a surprins și accidentat un minor de 6 ani din localitate, care, lăsat nesupravegheat, a traversat strada în fugă și fără să se asigure.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 18.02.a.c., ora 14.30, în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Unirii, din municipiul Suceava, un tânăr de 20 de ani, din localitate nu a păstrat distanţa regulamentară și a tamponat autoturismul condus în fața sa de un bărbat de 32 de ani, din municipiul Suceava, pe care l-a proiectat în autoturismul condus de un bărbat de 27 de ani din aceeași localitate.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto de 32 de ani.
Cei trei conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 18.02.a.c., ora 19.55, în timp ce conducea atelajul hipo pe raza comunei Ilişeşti, un localnic de 47 de ani, a pătruns pe DN 17, fără să acorde prioritate şi a fost acroşat de autoturismul condus de un bărbat de 65 de ani, din municipiul C-lung Moldovenesc.
În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală uşoară a căruţaşului.
Cei doi participanți la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto și de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul conducătorului atelajului hipo, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 18.02.2016, ora 22.35, în timp ce conducea autoturismul, pe str. Calea Unirii, din municipiul Suceava, un bărbat de 57 de ani, din oraşul Salcea, a efectuat un viraj incorect, intrând în coliziune laterală cu un autobuz staţionat în staţia pentru mijloace de transport în comun.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 18.02.a.c., ora 23.00, în timp ce conducea autoturismul, pe str. Calea Bucovinei, din municipiul Rădăuți, un tânăr de 18 ani, din comuna Frătăuții Noi, a efectuat manevra de întoarcere fără să se asigure corespunzător, moment în care, a fost acroșat de autoturismul cu număr provizoriu de înmatriculare, condus de un bărbat de 27 de ani, din municipiul Suceava.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, numărul de înmatriculare provizoriu al autoturismului implicat în accident, este expirat din 14.01.2016.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

* La data de 19.02.2016, ora 00.45, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe str. Unirii din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 20 de ani, din comuna Dorna Arini.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche