Buletin de presă, 25 februarie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 25 februarie 2016 - IPJ SuceavaFapte de natură penală cercetate de poliţişti

* La 24.02.2016, ora 15.30, Postul de poliție Stulpicani a fost sesizat de un localnic de 57 de ani, despre faptul că, în perioada 01.-24.02.2016, persoane necunoscute i-au sustras dintr-o anexă mai multe bunuri.
În urma investigațiilor efectuate de polițiști, autorul faptei a fost identificat ca fiind un minor de 15 ani, localnic, care, la începutul lunii februarie 2016, pe timp de noapte, a pătruns în anexa locuinței părții vătămate lăsată neasigurată și a sustras mai multe scule electrice.
Bunurile sustrase au fost identificate și restituite părții vătămate.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, ce va fi soluționat procedural.

* La 24.02.2016, ora 18.40, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a identificat în zona centrală a municipiului, un bărbat de 46 de ani din județul Botoșani, care anterior, în zona Pieţei Agroalimentare Burdujeni, a sustras unui bărbat de 47 de ani din județul Galați un telefon mobil.
În urma controlului corporal, asupra suspectului a fost identificat telefonul mobil sustras în valoare de 100 lei, ce a fost restituit părții vătămate, însă bărbatul de 46 de ani a declarat faptul că, aceeaşi persoană i-a sustras în cursul zilei şi un laptop în valoare de 1.500 lei, negăsit asupra autorului.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La 24.02.2016, ora 10.50, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Burdujeni din municipiul Suceava, un localnic de 69 de ani, l-a surprins şi accidentat uşor pe un minor de 15 ani, din oraşul Salcea, angajat în traversarea drumului prin loc neamenajat şi fără să se asigure.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 24.02.2016, ora 12.30, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Burdujeni, din municipiul Suceava, un bărbat de 58 de ani, din oraşul Salcea, a surprins şi accidentat uşor o femeie de 30 de ani, localnică, angajată în traversarea regulamentară a carosabilului pe marcajul pietonal.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 24.02.2016, ora 22.26, în timp ce conducea autoturismul pe DC Voievodeasa, din comuna Sucevița, din cauza vitezei excesive, un localnic de 35 de ani, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a lovit un stâlp de susținere a rețelei electrice.
Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto.
Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Persoană reţinută şi încarcerată în arestul IPJ Suceava pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat

* La 24.02.2016, ora 21.00, o patrulă din cadrul Secţiei de poliţie Burdujeni, a fost sesizată de un bărbat de 30 de ani, din oraşul Liteni, despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din interiorul autoturismului parcat pe strada Calea Unirii din localitate.
În urma investigațiilor, poliţiştii au stabilit faptul că, suspect de comiterea faptei este un tânăr de 19 ani, din cartierul Burdujeni Sat, care nu a fost găsit la domiciliu, însă mama acestuia a predat bunurile sustrase de fiul său, respectiv bani, un telefon mobil și un stick de memorie, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 24.02.2016, ora 21.00, persoana vătămată a parcat autoturismul pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, fără însă a asigura ușa și a intrat într-o farmacie, iar după circa 10 minute, când a revenit, a constatat că îi lipsesc mai multe bunuri.
În cauză s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a tânărului de 19 ani, ce a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, urmând ca la 25.02.2016, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, cu propuneri de măsuri preventive procedurale.
Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului.

Dosare penale la regimul rutier

* La 24.02.2016, ora 15.45, o patrulă din cadrul Postului de poliție Dărmănești a oprit pentru control pe DJ 209D, pe raza localității, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un localnic de 22 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La 24.02.2016, ora 20.00, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului C-lung Moldovenesc, a oprit pentru control pe DN 17A, în comuna Sadova, autoturismul condus de un bărbat de 35 de ani, din comuna Putna.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul figurează cu permisul de conducere suspendat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La 24.02.2016, ora 18.50, o patrulă din cadrul Postului de poliție Dornești, a oprit pentru control pe str. Dreptății din localitate, autoturismul condus de un localnic de 42 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La 24.02.2016, în jurul orei 23.20, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a oprit pentru control pe strada Zefirului din localitate, autoturismul condus de un localnic de 28 de ani, care emana halenă alcoolică și care a devenit agresiv, motiv pentru care, a fost încătuşat şi condus la sediul de poliţie, unde i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 25.02.2016, ora 01.10, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe DJ 209A, pe raza localităţii Mălini, autoturismul condus de un bărbat de 38 de ani, din orașul Solca. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche