Buletin de presă, 26 februarie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 26 februarie 2016 - IPJ SuceavaAcţiuni şi controale desfăşurate de poliţişti

* La 24.02.2016, echipe mixte de control formate din poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi comisari ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava, au desfăşurat o acţiune de verificare a unor agenţi economici din judeţul Suceava, care desfăşoară activități de primire și asigurare a serviciilor de cazare turistică şi alimentaţie publică.
Astfel, au fost verificate 12 unităţi de cazare turistică şi aplicate 9 sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.900 lei.

* În perioada 24.02.-25.02.2015, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Suceava au acționat pe raza județului pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale, a contrabandei cu produse accizabile și a comerțului neautorizat.
Au fost verificate 95 de societăți comerciale, întreprinderi familiale, persoane fizice şi aplicate 44 de sancțiuni contravenționale toate la Legea nr.12/1990, în valoare de 99.130 lei.
De asemenea, au fost constatate 3 infracțiuni economice şi confiscate bunuri în valoare de 3.291 lei, constând în țigări, cafea, bunuri industriale, obiecte de îmbrăcăminte, produse alimentare.

* La 24/25.02.2016, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formaţiunile de profil din teritoriu, sprijiniţi de polițiștii de siguranţă publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, inclusiv din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe drumurile publice din judeţ în vederea depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare.
Cu această ocazie, au fost constatate 13 infracţiuni rutiere din care 4 pentru alcoolemie, 1 refuz de recoltarea alcoolemiei, 8 alte cauze şi aplicate un număr de 47 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 8.295 lei.
De asemenea, au fost reţinute 2 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare retrase, în total fiind testaţi cu aparatul etilotest 156 de conducători auto.

Exemple:
- Un tânăr de 21 de ani, din municipiul Suceava, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe strada Narciselor din localitate, având o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.
- Un bărbat de 39 de ani, din orașul Solca, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209A, pe raza comunei Mălini, având o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La 25.02.2016, Poliţia municipiului Vatra Dornei a organizat şi executat o acțiune pe raza de competență, în vederea asigurării climatului de ordine și liniște publică.
Astfel, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenționale în valoare de 10.080 lei, au fost reţinute 2 permise de conducere şi retrase 2 certificate de înmatriculare.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La 25.02.2016, în jurul orei 07.30, în timp ce conducea autoturismul, pe DN 17A, în interiorul localităţii Marginea, ajungând la intersecția cu strada Cărămidăriei, o femeie de 43 de ani, din localitate, a oprit pe partea dreaptă, în afara părții carosabile, pentru a coborî o persoană, după care, a efectuat manevra de întoarcere fără să se asigure corespunzător, moment în care, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 42 de ani din municipiul Rădăuți, care ulterior a părăsit partea carosabilă și a intrat în șanț.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto de 43 de ani.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La 25.02.a.c., în jurul orei 12.10, în timp ce conducea autoturismul, pe strada Mihai Eminescu din oraşul Vicovu de Sus, ajungând în intersecţia nedirijată cu strada Horea, un tânăr de 25 de ani, din municipiul Suceava, a pătruns pe contrasens, moment în care, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de o femeie de 35 de ani, localnică.
În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto de 25 de ani, care a declarat faptul că, a pătruns pe contrasens în urma depășirii unui biciclist.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La 25.02.2016, în jurul orei 18.30, în timp ce conducea autoturismul înmatriculat în străinătate, pe DJ 178, în interiorul localității Volovăț, din cauza vitezei excesive și a lipsei de experiență în conducere, un minor de 17 ani, din comuna Volovăț, ce nu posedă permis de conducere, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat în șanț, după care s-a răsturnat.
În urma impactului, a rezultat decesul conducătorului auto și vătămarea corporală ușoară a unui minor de 15 ani, din comuna Volovăț, pasager în autoturism.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Material lemnos confiscat de poliţişti

* La 25.02.2016, Secția 14 Poliție Rurală Vama, a fost sesizată de lucrători Ocolului Silvic Vama despre faptul că, la 24.02.a.c., persoane necunoscute au tăiat de pe terenul proprietatea statului din cadrul ocolului silvic, 3 arbori de esență rășinoase.
Poliţiştii deplasaţi la fața locului au identificat în imediata apropiere a DN 17A, 3 cioate, nemarcate, provenite din tăieri ilegale de arbori și lemnul doborât, cu un volum de 8,042 m.c. material lemnos de esență rășinoase.
Material lemnos în valoare de aproximativ 5.537 lei, a fost predat în custodie Ocolului Silvic Vama.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

Dosar penal la regimul rutier

* La 25.02.2016, în jurul orei 16.00, o patrulă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti, a oprit pentru control pe DJ 208A, din comuna Bosanci, autoturismul condus de un localnic de 23 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, acesta nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, iar autoturismul nu are poliţă R.C.A. valabilă.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche