Buletin de presă, 29 ianuarie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 29 ianuarie 2016 - IPJ SuceavaDosare penale la regimul rutier

* La data de 28.01.2016, ora 00.00, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Liteni, a oprit pentru control pe DC 4 Liteni – Siliştea, autoturismul cu numere provizorii condus de un tânăr de 24 de ani din localitate.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu deține permis de conducere, pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 28.01.2016, în jurul orei 17.20, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului, a oprit pentru control pe str. Piaţa Republicii din localitate, autoturismul cu numere provizorii de înmatriculare, condus de un bărbat de 65 de ani din comuna Stulpicani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, plăcuţele cu numărul de înmatriculare provizoriu sunt expirate, fiind valabile până la data de 27.01.2016.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 28.01.2016, ora 19.00, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 2E, autoturismul condus de un minor de 17 de ani din comuna Marginea.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, minorul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar numărul de înmatriculare provizoriu al autoturismului este expirat din 06.01.2016, autoturismul figurând neînmatriculat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 28.01.2016, ora 18.23, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe DJ 174F din comuna Şaru Dornei, autoturismul condus de un bărbat de 35 de ani, din judeţul Braşov.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 28.01.2016, ora 18.24, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe DJ 174F din comuna Şaru Dornei, autoturismul condus de un localnic de 36 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Acţiuni desfăşurate de către poliţişti

* În perioada 27-28.01.2016, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a organizat o acțiune punctuală pe raza municipiilor Suceava, Rădăuți și C-lung Moldovenesc pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerțului neautorizat precum și a schimbului ilegal de valută.
Astfel, au fost verificate 70 de societăți comerciale, persoane fizice, întreprinderi familiale și individuale, fiind constatate 3 infracțiuni şi aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 80.500 lei.
De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 34.620 lei, constând în țigări, băuturi alcoolice, bunuri industriale, obiecte de îmbrăcăminte, produse alimentare, etc.

Exemple:
* La 27.01.2016, a fost efectuată o verificare pe linia produselor accizabile, la o societate comercială din localitatea Negostina, ocazie cu care gestionara a fost depistată în timp ce deținea spre comercializare 305 pachete țigarete de proveniență extracomunitară și circa 55 litri lichid cu miros de alcool ambalat în 22 recipiente din plastic fără etichetă. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural.
* La 27.01.2016, a fost identificată în Piața Agroalimentară centrală din municipiul Suceava, cantitatea de 172 pachete țigări și 5 sticle băuturi alcoolice de proveniență extracomunitară, bunurile aflându-se sub taraba la care desfășura activități comerciale o femeie din municipiul Suceava. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural.

* În perioada 27-28.01.2016, Poliţia oraşului Vicovu de Sus şi posturile de poliţie arondate a organizat o acţiune punctuală pe linia prevenirii evenimentelor rutiere şi sancţionarea participanţilor la traficul rutier care încalcă dispoziţiile legale, la care au fost cooptați și reprezentanți R.A.R.
Astfel, cu acestă ocazie, au fost aplicate 44 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 23.120 lei şi au fost reţinute 3 permise de conducere.
De asemenea, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare şi ridicate 3 plăcuţe cu numere de înmatriculare.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 28.01.2016, ora 12.01, în timp ce conducea autoturismul pe un drum comunal neclasificat din comuna Volovăţ, un tânăr de 20 de ani din comuna Şcheia, a surprins și accidentat o minoră de 7 ani, localnică, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 28.01.2016, ora 13.15, în timp ce conducea autoutilitara pe DN 29, în interiorul comunei Dumbrăveni, ajungând la intersecţia cu DN 29, un tânăr de 26 de ani din municipiul Suceava, nu a respectat obligaţia de a acorda prioritate de trecere şi a intrat în coliziune laterală cu autoturismul condus regulamentar de un tânăr de 21 de ani din judeţul Botoşani.
În urma coliziunii, autoturismul condus de tânărul de 21 de ani, a ricoşat pe sensul opus, unde a acroşat uşor autoturismul condus de un bărbat de 43 de ani din comuna Dumbrăveni.
Din accident, a rezultat rănirea unei tinere de 26 de ani din judeţul Botoşani, pasageră în autoturismul condus de tânărul din aceeași localitate.
Cei trei conducători auto a fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Mandat pus în executare de către poliţişti

* La data de 28.01.2016, polițiștii Serviciului Investigaţii Criminale Suceava l-au identificat pe raza comunei Straja pe un bărbat de 34 de ani din localitate, față de care, la 18.12.2015, Judecătoria Rădăuți a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la 1 an și 4 luni închisoare pentru infracțiuni la regimul rutier, iar la 30.12.2015, Tribunalul Suceava, a emis mandat de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de contrabandă.
Cel în cauză figura urmărit la nivel național prin dispoziția I.G.P.R. din 21.12.2015.
În baza mandatelor, bărbatul a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche