Goleanu Melu - tentativa la infracţiunea de omor calificat

Goleanu Melu - tentativa la infracţiunea de omor calificatPurtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi au solicitat Tribunalului Suceava arestarea preventivă a inculpatului GOLEANU MELU pentru o perioadă de 30 de zile, sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de omor calificat.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că:

La data de 08 februarie 2016, ora 16:45, lucrătorii Poliţiei orașului Broșteni au fost sesizaţi telefonic, prin Dispeceratul 112, de către o persoană de sex masculin, cu privire la faptul că în sat Holdița, oraș Broșteni, numita B.M.G. s-a autoaccidentat, „căzând într-un cuțit”. Lucrătorii de poliție din echipa operativă care s-au deplasat la locul incidentului au constatat că sesizarea se confirmă - față de aceste persoane numita B. M. G. susţinând că s-a tăiat cu cuțitul din greșeală, pe fondul consumului de alcool.

La data de 09 februarie 2016 a fost efectuată examinarea medico-legală a victimei, concluzionându-se că aceasta prezintă multiple plăgi tăiate-înjunghiate.

În urma efectuărilor de cercetări a rezultat că la data de 08 februarie 2016, inculpatul Goleanu Melu a exercitat multiple acte de violență cu un cuțit și cu un corp contondent dur, în zone vitale, asupra numitei B.M.G., persoană însărcinată, cu intenția de a-i suprima viața.

Inculpatul a fost condamnat anterior pentru săvârşirea unei infracțiuni de omor.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PRIM PROCUROR,
Lucian Stănescu

purtător de cuvânt,
PROCUROR, Maria Cristina CIORNEI
Mai nouă Mai veche