Buletin de presă, 1 martie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 1 martie 2016 - IPJ SuceavaMaterial lemnos confiscat de poliţişti

* La 29.02.2016, în jurul orei 16.29, I.P.J. Suceava a fost sesizat prin „S.N.U.A.U. 112”, despre faptul că, dintr-o pădure din localitatea Păltinoasa, se sustrage material lemnos.
Un echipaj din cadrul Postului de poliție Păltinoasa deplasat operativ la fața locului, a oprit pentru control pe DN 2E, autoturismul condus de un tânăr de 27 de ani, ce era însoţit de un bărbat de 46 de ani, ambii din comuna Berchişeşti.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, material lemnos aparţine bărbatului de 46 de ani, care nu posedă documente de provenienţă și care l-a sustras dintr-un depozit silvic de pe raza Cantonului Silvic Pârâul Negru, Districtul Păltinoasa.
Autoturismul a fost condus la un canton al Ocolului Silvic Gura Humorului, unde s-a procedat la inventarierea materialului lemnos, specialiștii silvici stabilind o cantitate de 0,63 m.c. lemn de foc, specia fag, care a fost lăsată în custodie pădurarului.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, ce va fi soluţionat procedural.

* La 29.02.a.c., în jurul orei 20.43, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a identificat în curtea unui bărbat de 43 de ani din comuna Putna, o autoutilitară încărcată cu material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos.
În cauză au fost sesizați lucrătorii silvici din cadrul Ocolului Silvic Putna, care, cu acordul proprietarului autoutilitarei, au procedat la inventarierea materialului, rezultând cantitatea de 7,61 m.c. material lemnos.
Materialul lemnos în valoare de 960 lei a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Putna, iar bărbatul de 43 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei, conform Legii nr.171/2010.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 29.02.2016, în jurul orei 18.30, în timp ce conducea autoturismul, pe DN 17, în interiorul localităţii Pojorâta, un bărbat de 30 de ani, din municipiul C-lung Moldovenesc, s-a angajat în depăşirea unui autovehicul, moment în care, a intrat în coliziune frontală cu atelaj hipo condus de un bărbat de 58 de ani din comuna Sadova, care circula din sens opus și care era încărcat cu fân.
În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a conducătorului atelajului hipo şi a unui bărbat de 30 de ani, din comuna Sadova, ambii aflaţi pe încărcătura de fân.
Cei doi participanți la trafic au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto şi de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul căruţaşului, după care, la spital, li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La 29.02.a.c., în jurul orei 21.10, în timp ce conducea mopedul pe DC 12, pe raza satului Râșca, din cauza neatenției, un bărbat de 32 de ani, din localitate, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un podeț de pe marginea drumului.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului mopedului.
Acesta nu a putut fi testat cu aparatul alcooltest, însă, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La 29.02.2016, în jurul orei 22.15, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, în afara localității Siret, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, o femeie de 33 de ani, din comuna Satu Mare, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un stâlp de la iluminatul public.
În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a conducătoarei auto şi a pasagerei din autoturism, o femeie de 62 de ani, cetățean ucrainean.
Conducătoarea auto nu a putut fi testată cu aparatul etilotest, însă, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Mandat pus executare de poliţişti

* La 29.02.2016, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Fălticeni, l-au depistat pe un tânăr de 27 de ani, din oraşul Liteni, urmărit în baza dispoziţiei I.G.P.R. din 25.02.2016 și împotriva căruia, Tribunalul Arad a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii din 24.02.2016, fiind condamnat la 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor.
În baza mandatului de arestare preventivă, tânărul a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.


Faptă de distrugere cercetată de poliţişti

* La data de 28.02.2016, ora 23:32, un bărbar de 47 ani, din municipiul Suceava, a sesizat prin SNUAU 112 faptul că i-a fost spartă luneta autoturismului proprietate personală, ce se afla parcat în faţa locuinţei.
În urma activităţilor desfăşurate au fost identificaţi doi bărbaţi bănuiţi de comiterea faptei, efectuându-se cercetări pentru stabilirea prejudiciului, administrarea de material probator şi soluţionarea procedurală a cauzei.
Poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se dispună procedural prin unitatea de parchet competentă.
Mai nouă Mai veche