Buletin de presă, 10 martie 2015 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 10 martie 2015 - IPJ SuceavaEveniment rutier cercetat de poliţişti

* La data de 09.03.2016, ora 15.00, în timp efectua o manevră de mers înapoi cu autoturismul pentru a ieși din curtea locuinței în strada Moldovei din comuna Fântâna Mare, datorită neatenţiei, o femeie de 32 de ani, din localitate, a surprins și accidentat o localnică de 78 de ani, pieton, aflată în dreptul porții de acces, după care autoturismul a intrat în șanțul din partea opusă.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală gravă a bătrânei, care a fost transportată cu ambulanța la spital, însă, în jurul orei 15.40, a decedat.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat

* La data de 09.03.2016, ora 08.43, Secţia 10 Poliţie Rurală Păltinoasa a fost sesizată prin „S.N.U.A.U 112” de un bărbat de 57 de ani, din municipiul Suceava, despre faptul că, în noaptea de 08/09.03.2016, persoane necunoscute i-au sustras bunuri dintr-o anexă a imobilului pe care-l deține pe raza comunei Cacica.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 08/09.03.2016, profitând de lipsa unui sistem de pază sau alarmare, prin forţarea ușii de acces, persoane necunoscute au sustras din anexa imobilului două motopompe.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.
Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor şi anexelor. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului. Nu depozitaţi bunuri de valoare în anexele neasigurate sau fără sisteme de alarmare (mobilier, electronice, electrocasnice, etc.)


Dosare penale la regimul rutier

* La data de 09.03.2016, ora 11.58, Poliţia municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin „S.N.U.A.U 112” despre faptul că, pe str. Calea Transilvaniei, din localitate, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane, iar conducătorul auto a plecat de la fața locului.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 09.03.2016, ora 11.30, în timp ce se afla în traversarea regulamentară a străzii pe marcajul pietonal, o minoră de 15 ani, din comuna Dorna Candrenilor, a fost surprinsă şi accidentată ușor de un autoturism, care, după producerea accidentului, a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei.
În urma investigațiilor, polițiștii au reușit identificarea autoturismului implicat în accident și a conducătorului acestuia, un bărbat de 29 de ani, localnic, care se afla la domiciliu și care a declarat faptul că, a părăsit locul accidentului întrucât nu şi-a dat seama că persoana accidentată a suferit leziuni corporale.
Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 09.03.2016, ora 16.30, în timp ce conducea mopedul, pe DC Pătrăuţi, datorită consumului de băuturi alcoolice, un localnic de 50 de ani, ce nu posedă permis de conducere, a pierdut controlul asupra mopedului, s-a dezechilibrat şi a căzut pe drumul pietruit, suferind leziuni uşoare.
Bărbatul nu purta cască de protecţie, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 09.03.2016, ora 18.25, în timp ce conducea autoutilitara, pe str. Petru Rareș, din comuna Baia, datorită neadaptării vitezei de deplasare pe un carosabil umed, un localnic de 34 de ani, a derapat și a intrat în coliziune cu gardul a două locuințe învecinate, fără a rezulta victime.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 09.03.2016, ora 23.45, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DJ 208V, în localitatea Pătrăuţi, autoturismul condus de un tânăr de 18 ani, din comuna Mitocu Dragomirnei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche