Buletin de presă, 18 martie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 18 martie 2016 - IPJ Suceava
Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

* La 17.03.2016, ora 15.10, o femeie de 39 de ani, din municipiul Suceava, a sesizat poliția prin „S.N.U.A.U 112” despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras din autoturismul proprietate personală, lăsat cu portierele descuiate şi motorul pornit, o poşetă cu diverse bunuri şi acte.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în cursul zilei, victima a oprit autoturismul în faţa unui stand de vânzare a arbuştilor şi pomilor fructiferi din zona unui centru comercial din municipiul Suceava şi a intrat în interior, iar după circa 5 minute, când a revenit la maşină, a sesizat faptul că, persoane necunoscute i-au sustras poşeta în care avea un telefon, documente și alte obiecte de uz personal, valoarea prejudiciului fiind de circa 600 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţişti în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

* La 17.03.2016, ora 21.53, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” de o femeie de 37 de ani, din localitate, despre faptul că, în cursul zilei, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din locuință.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de pază sau alarmare și de faptul că, imobilul nu era locuit, victima fiind plecată cu familia în altă localitate, în intervalul orar 18.00-21.40, prin forțarea unui geam, persoane necunoscute au pătruns în interiorul imobilului și au sustras mai multe parfumuri şi alte bunuri personale.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţişti în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.


Eveniment rutier cercetat de poliţie

La 17.03.2016, ora 13.50, în timp ce conducea autoturismul, pe strada Mărăşeşti din municipiul Suceava, ajungând la intersecţia cu strada Prof. Leca Murariu, un bărbat de 36 de ani, din municipiul Fălticeni, a surprins şi accidentat uşor o minoră de 16 ani, din comuna Bosanci, care s-a angajat în traversarea drumului, prin loc nemarcat şi fără să se asigure.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Acţiune desfăşurată de către poliţişti

La 17.03.2016, Serviciul de Investigarea Criminalității Economice Suceava a organizat şi desfășurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală.
Astfel, au fost verificate 12 societăți comerciale, întreprinderi individuale şi persoane fizice şi aplicate 2 sancţiuni contravenţionale la Legea nr.12/1990 modif., în valoare de 10.000 lei.
De asemenea, au fost constatate 2 infracţiuni, ambele la Legea 84/1998 rep. privind mărcile şi indicaţiile geografice şi bunuri ridicate în vederea expertizării în valoare de 2.550 lei, constând în articole de îmbrăcăminte.

Exemplu:
O femeie de 42 de ani, din oraşul Gura Humorului, a fost depistată de polițiști în timp ce oferea spre comercializare în incinta unui centru comercial din localitate, articole de îmbrăcăminte purtând denumirea unor mărci înregistrate şi protejate în România, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele sunt contrafăcute.
În cauză s-a întocmit dosar penal și au fost ridicate mai multe articole de îmbrăcăminte, în vederea expertizării de către titularii de mărci.
Mai nouă Mai veche