Buletin de presă, 22 martie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 22 martie 2016 - IPJ SuceavaFaptă de furt cercetată de poliţişti

La data de 21.03.2016, ora 08.45, Postul de poliție Verești a fost sesizat de un bărbat de 49 de ani din localitate, despre faptul că, în noaptea de 19/20.03.2016, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din locuință.
În urma măsurilor întreprinse de polițiști, autorul faptei a fost identificat ca fiind un tânăr de 23 de ani din localitate, nepotul părții vătămate.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 19/20.03.2016, prin forțarea unui oblon de la podul casei, suspectul a pătruns în imobil și a sustras scule electrice și mai multe documente persoanele, prejudiciul fiind de circa 1.000 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 21.03.2016, ora 11.58, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în afara comunei Șcheia, ajungând la intersecţia cu DC 73A, un bărbat de 59 de ani din oraşul Gura Humorului, nu a adaptat viteza într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare și a intrat în coliziune frontală cu capătul betonat al unui podeţ.
În urma impactului, a rezultat decesul unei femei de 64 ani din oraşul Gura Humorului, vătămarea corporală gravă a unui bărbat de 54 ani din comuna Stroieşti, ambii pasageri în autoturism și rănirea ușoară a conducătorului auto și a altui pasager de 43 de ani din oraşul Gura Humorului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 21.03.2016, ora 19.13, în timp ce conducea autoturismul pe DC Satu Mare, în afara comunei Satu Mare, un bărbat de 40 de ani din comuna Voitinel, nu a acordat prioritate de trecere și la intersecția cu DJ 178B, a intrat în coliziune cu autoutilitara condusă regulamentar de o femeie de 45 de ani din localitate.
În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a unei minore de 16 ani din comuna Vicovu de Jos, pasageră în autoutilitara care circula regulamentar.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 21.03.2016, ora 18.11, în timp ce conducea autoturismul pe DC 43, în interiorul orașului Cajvana, un localnic de 23 de ani, a surprins și accidentat ușor un minor de 5 ani din localitate, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

* La data de 21.03.2016, ora 15.45, o patrulă din cadrul Postului de poliție Voitinel, a oprit pentru control pe un drum comunal din localitate, autoturismul condus de un minor de 16 ani, localnic, care nu posedă permis de conducere și în care se afla ca pasager, tatăl acestuia, un bărbat de 47 ani, localnic, care i-a încredințat autoturismul spre a fi condus pe drumurile publice.
În cauză s-a întocmit dosar penal, minorul fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, iar tatăl său, sub aspectul comiterii infracțiunii de ”încredințarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care se știe că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 21.03.2016, ora 21.50, un echipaj din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești, a oprit pentru control pe DJ 178 din comuna Comănești, autoturismul condus de un bărbat de 34 de ani din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorului auto i s-a solicitat să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, a refuzat și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Persoane bănuite de comiterea unor furturi identificate de poliţişti

La data de 21.03.2016, în urma continuării cercetărilor efectuate de polițiștii Secția 3 Poliție Rurală Marginea, în cauzele privind furturile comise la începutul anului 2016, de persoane necunoscute din trei locuințe de pe raza comunei Volovăț, au fost identificați autorii faptelor ca fiind doi minori, unul de 16 ani și celălalt de 17 ani, ambii din aceeași localitate, ultimul decedat în urma unui accident rutier, produs la 25.02.2016.
Astfel, din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 24.01.2016, cei doi au pătruns prin efracţie în locuinţa unei femei de unde au sustras bani și 3 telefoane mobile, prejudiciul fiind de 700 lei, în noaptea de 20/21.02.2016, au pătruns prin efracție în locuinţa altui localnic, de unde au sustras suma de 2.000 lei,
În urma extinderii cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că, suspecții au mai comis și alte furturi pe raza comunei Volovăț, respectiv în noaptea de 23/24.05.2015, când au pătruns fără drept în interiorul imobilului unui localnic, de unde au sustras un laptop în valoare de 1.200 lei și în cursul lunii februarie 2016, din alte 2 locuințe, fapte care nu au fost reclamate inițial de părțile vătămate.
Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale a suspecților și soluționarea procedurală a dosarelor penale.


Acţiuni şi controale executate de poliţişti

În perioada 19-20.03.2016, Serviciul Rutier Suceava şi formaţiunile de profil din teritoriu, a organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia identificării conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și a celor care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice. În cadrul acţiunii au fost constatate 8 infracţiuni rutiere, din care 5 alcoolemii și 3 alte cauze, au fost aplicate 402 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 118.715 lei. Totodată au fost reţinute 13 permise de conducere şi retrase 4 certificate de înmatriculare.
Exemple:
- Un bărbat de 46 de ani din municipiul Suceava, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe Calea Unirii din municipiul Suceava, având o alcoolemie de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.
- Un tânăr de 24 de ani din comuna Bilca, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Cernăuţi din oraşul Vicovu de Sus, cu viteza de 102 km/h, în localitate.


Infracţiune la regimul silvic

La data de 21.03.2016, ora 09.00, un echipaj din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini, a identificat pe raza comunei Mălini, trei atelaje hipo încărcate cu material lemnos și conduse de un minor de 16 ani, un tânăr de 21 de ani și un bărbat de 46 de ani, toți din comuna Slatina.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, cei trei nu dețin documente legale de proveniență și transport pentru cantitatea de 3,86 m.c. lemn de lucru de esență rășinoase, masa lemnoasă provenind din tăierea ilegală şi furtul mai multor arbori de pe raza Ocolului Silvic Mălini.
Material lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Mălini, cei trei fiind cercetați pentru comiterea infracţiunilor de ,,tăiere ilegală” şi ”furt de arbori nemarcaţi”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche