Buletin de presă, 29 martie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 29 martie 2016 - IPJ SuceavaDosar penal pentru săvârşirea infracţiuii de furt calificat

La data de 28.03.2016, în jurul orei 08.30, Poliția Comunală Șcheia a fost sesizată de un bărbat de 45 de ani, din municipiul Suceava, despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din locuința sa, aflată în construcție pe raza comunei Șcheia.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada 26.03. – 28.03.2016, profitând de lipsa unui sistem de pază și alarmare, persoane necunoscute au pătruns în interiorul imobilului aflat în construcție, pe o ușă de acces secundară, lăsată neasigurată de proprietar, au tăiat și sustras cablurile de alimentare ale mai multor scule electrice și au rupt și sustras bucăți de țeavă de cupru de la instalația termică a locuinței, valoarea prejudiciului fiind estimată la suma de 3.000 de lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.
Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor. În cazul în care locuinţa în construcţie se află într-o zonă izolată, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului. Nu depozitaţi bunuri în casele aflate în construcţie (mobilier, electronice, electrocasnice, etc.)


Dosare penale la regimul rutier

* La data de 28.03.a.c., în jurul orei 15.30, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată de un bărbat de 48 de ani, din comuna Moara, un bărbat de 63 de ani şi un tânăr de 29 de ani, ambii din municipiul Suceava, despre faptul că, în cursul zilei, au fost implicaţi într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 15.00, în timp ce conducea autoturismul, pe B-dul 1 Mai din municipiul Suceava, înainte de intersecţia semaforizată cu strada Calea Obcinilor, bărbatul de 48 de ani, nu a păstrat o distanţă suficientă în mers și a intrat în coliziune faţă –spate cu autoturismul condus de tânărul de 29 de ani, pe care l-a proiectat în autoturismul condus de bărbatul de 63 de ani.
Cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru tânărul de 29 de ani și bărbatul de 63 de ani și de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru bărbatul de 48 de ani din comuna Moara, căruia, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit un dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 28.03.2016, în jurul orei 21.20, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DC 46, din comuna Horodnic de Jos, autoturismul condus de o tânără de 20 de ani, din localitate și în care se afla în calitate de pasager, un tânăr de 23 de ani, din județul Ilfov.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânăra nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, tânărul i-a încredințat autoturismul prietenei sale, pentru a-l conduce pe drumurile publice, la insistențele acesteia, deși știa că nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
Întrucât autoturismul avea asigurarea obligatorie auto expirată din data de 15.02.2016, polițiștii l-au sancționat contravențional pe proprietarul mașinii, luându-se și măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar penal, tânăra fiind cercetată pentru comiterea infracțiunii de ”conducerea pe drumuri publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și față de tânărul de 23 de ani pentru comiterea infracțiunii de ”încredințare a unui autovehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu deține permis de conducere” ce va fi soluționat procedural.

* La data de 28.03.2016, în jurul orei 20.45, I.P.J. Suceava a fost sesizat prin ,,S.N.U.A.U. 112”, despre faptul că, pe strada Gheorghe Doja din municipiul Suceava circulă un autoturism, iar conducătorul auto pare să fie sub influenţa băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la faţa locului au identificat autoturismul parcat pe strada Gheorghe Doja, sub pasarela Iţcani, iar în momentul apariţiei autospecialelor de poliţie, conducătorul auto a demarat, încercând să fugă, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia până pe strada Decebal, unde, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat într-un şanţ, după care, cei trei tineri din interior au ieşit şi au încercat să fugă pe câmp.
În cauză s-a procedat la urmărirea acestora, fiind prins şi imobilizat un tânăr de 18 ani, din municipiul Suceava, ulterior fiind identificaţi şi ceilalţi doi tineri.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, autoturismul a fost condus de un tânăr de 19 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere.
Tânărul de 18 ani a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de către poliţişti

* La 28.03.2016, în jurul orei 07.50, în timp ce era angajată în traversarea unei străzi din comuna Arbore, pe trecerea pentru pietoni, marcată și semnalizată corespunzător, o minoră de 7 ani, din localitate, a fost acroșată de un autoturism, care ulterior, a părăsit locul accidentului.
În urma impactului, minora a suferit leziuni minore, fiind transportată cu ambulanța la spital și necesitând pentru vindecare circa 3-5 zile de îngrijiri medicale.
În urma activităților întreprinse de polițiști, conducătorul autoturismului implicat în accident a fost identificat ca fiind un bărbat de 75 de ani, din orașul Cajvana.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 28.03.a.c., în jurul orei 08.27, în timp ce conducea autoturismul, pe B-dul Bucovina din orașul Gura Humorului, pe banda a II-a, o tânără de 23 de ani, din localitate, nu a acordat prioritate de trecere și a accidentat ușor o minoră de 16 ani, din municipiul Vatra Dornei, angajată în traversarea părţii carosabile pe marcajul pietonal, pe culoare verde a semaforului electric destinat pietonilor.
Conducătoarea auto şi victima au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, după care, la spital, tinerei de 23 de ani i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 28.03.2016, în jurul orei 10.10, în timp ce conducea autoturismul pe o uliță din localitatea Bogdănești, ajungând la intersecția cu DJ 155A, o femeie de 31 de ani, din localitate, nu s-a asigurat corespunzător și a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 51 de ani, din comuna Râșca.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a femeii de 31 de ani.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, după care, la spital, li s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul silvic

La 28.03.a.c., în jurul orei 12.30, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a identificat pe raza Cantonul Silvic Runc, din cadrul Ocolului Silvic Marginea, doi tineri, unul de 20 de ani și celălalt de 22 de ani, ambii din comuna Horodnic de Sus, care transportau cu un atelaj hipo, 1,00 m.c. lemn de stejar, fără a deține documente legale de proveniență.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, cei doi tineri au tăiat ilegal din pădure, 2 arbori din specia stejar, pe care i-au încărcat în atelajul hipo cu intenția de a-i comercializa.
Materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Marginea, cei doi tineri fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori, ce va fi soluționat procedural.

Mai nouă Mai veche