Buletin de presă, 30 martie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 30 martie 2016 - IPJ SuceavaFapte de natură penală cercetate de poliţişti

* La 29.03.2016, ora 07.18, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin „S.N.U.A.U 112”, de un bărbat de 38 de ani, din localitate, despre faptul că, în noaptea de 28/29.03.2016, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din autoturism.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 28/29.03.2016, persoane necunoscute au spart geamul de la portiera autoturismului taxi parcat pe str. Grigore Alexandru Ghica, lângă casa în care locuieşte partea vătămată și din interior, au sustras un aparat de taxat şi o staţie de emisie recepţie.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la modul de asigurare a vehiculelor, dar şi cu privire la locaţiile de parcare şi la bunurile pe care cetăţenii le lasă în interiorul autoturismelor.
Pentru a preveni furturile din auto, poliţiştii recomandă:
  • nu parcaţi autoturismul în zone neiluminate, la adăpostul întunericului, hoţii pot acţiona nestingheriţi;
  • nu lăsaţi în interiorul autoturismului acte sau alte valori;
  • în timpul zilei asiguraţi-vă autoturismul prin blocarea tuturor portierelor;
  • când părăsiţi autoturismul, chiar pentru un minut, nu vă zgârciţi cu timpul dumneavoastră şi asiguraţi portierele; indicat ar fi şi cuplarea sistemului de alarmă;
  • nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare, genţi sau lucruri ce ar putea trezi interesul hoţilor; aceştia acţionează atât în parcările aglomerate cât şi din mers, încercând portierele maşinilor staţionate;
  • dacă la bordul autoturismului aveţi montată aparatură electronică de valoare, gen, radio casetofoane scumpe sau CD playere, sisteme de navigaţie, staţii auto, este indicat să fie luate în casă pe timpul nopţii;
  • încercaţi să montaţi aparatura audio pe un sistem tip şină, cu fişe, care să permită o deconectare uşoară şi fără riscuri;
  • nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii;

* La 29.03.2016, ora 15.30, Postul de poliție Dărmănești a fost sesizat de un bărbat de 74 de ani, din municipiul Rădăuți, despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din imobilul nelocuit pe care-l deține pe raza comunei Dărmănești.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada 25.03.- 29.03.2016, profitând de lipsa unui sistem de pază sau alarmare și de faptul că, imobilul nu este locuit, prin forțarea sistemului de închidere al garajului, persoane necunoscute au pătruns în interior, de unde au sustras un ATV și mai multe scule electrice.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor. În cazul în care locuinţa în construcţie se află într-o zonă izolată, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului. Nu depozitaţi bunuri în casele aflate în construcţie (mobilier, electronice, electrocasnice, etc.)


Dosare penale la regimul rutier

La 29.03.2016, ora 23.29, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe str. Gheorghe Doja din localitate, autoturismul condus de un localnic de 46 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de către poliţişti

* La 29.03.2016, ora 13.58, în timp ce conducea autoturismul pe DN 29, în interiorul localităţii Dumbrăveni, din cauze necunoscute, posibil medicale, un localnic de 58 de ani, a pătruns pe sensul opus şi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 28 de ani, din Republica Moldova.
Din accident, a rezultat decesul conducătorului auto de 58 de ani şi vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto de 28 de ani şi a pasagerilor din maşina condusă de acesta, o femeie de 28 de ani şi un minor de 1 an, ambii din Republica Moldova.
Conducătorul auto de 28 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 29.03.2016, ora 14.20, în timp ce conducea autoturismul pe DN 29A, în interiorul localității Zvoriștea, un localnic de 71 de ani, nu s-a asigurat la efectuarea unui viraj la stânga și a intrat în coliziune laterală cu motocicleta condusă de un bărbat de 31 de ani, din județul Botoșani, aflat în depăşire.
În urma impactului, motocicleta s-a răsturnat în şanţ, motociclistul și pasagerul de pe motocicletă, un minor de 16 ani, din aceeași localitate, suferind leziuni ușoare.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Persoană urmărită internaţional reţinută de poliţişti şi încarcerată în arestul IPJ Suceava

La 29.03.2016, în urma activităților specifice întreprinse, polițiștii Serviciului Investigații Criminale, au identificat pe raza municipiului Suceava, un localnic de 40 de ani, urmărit internațional, pe numele căruia, autoritățile judiciare franceze au emis un mandat european de arestare, fiind acuzat de faptul că, în perioada martie-august 2015, împreună cu alte persoane, a comis mai multe furturi.
Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței.
În baza ordonanței de reținere, bărbatul a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche