Buletin de presă, 1 aprilie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 1 aprilie 2016 - IPJ SuceavaFaptă de natură penală cercetată de poliţişti

La data de 31.03.2016, ora 09.30, Poliția municipiului Suceava, a fost sesizată prin „S.N.U.A.U 112”, de un bărbat de 59 de ani din localitate, despre faptul că, în noapte de 30/31.03.2016, persoane necunoscute i-au spart geamul unei portiere de la autoturismul parcat pe str. Lazăr Vicol din localitate și din interior, i-au sustras o staţie de emisie recepţie în valoare de circa 500 lei.
Cu ocazia cercetărilor, poliţiştii au fost sesizaţi de un alt localnic de 26 de ani, despre faptul că, în aceeași noapte, persoane necunoscute i-au spart geamul de la portiera autoturismului parcat pe strada Aleea Lalelelor și din interiorul autoturismului i-au sustras o staţie de emisie recepţie şi un CD player, prejudiciul fiind de circa 500 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.


Dosare penale la regimul rutier

* La data de 31.03.2016, ora 22.30, în timp ce se afla în patrulare pe DJ 209A Mălini, un echipaj din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism înmatriculat în străinătate, însă conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea pe DC Mielușoaia.
Polițiștii au plecat în urmărirea autoturismului aflat la peste 500 metri în față, ocazie cu care, într-o curbă, pe fondul vitezei, conducătorul auto a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat într-un șanț.
Polițiștii ajunși la fața locului, l-au identificat pe un tânăr de 28 de ani, din comuna Mălini, care încerca să părăsească locul faptei, acesta declarând faptul că, autoturismul a fost condus de un tânăr de 24 de ani din comuna Mălini, care a fost identificat ulterior decedat, la peste 300 metri de locul producerii accidentului.
Întrucât prezenta leziuni și emana halenă alcoolică, tânărul de 28 de ani a fost transportat la spital, ocazie cu care, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, celălalt tânăr, de 24 de ani, nu este posesor de permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea stabilirii împrejurărilor producerii evenimentului și a persoanei care a condus autoturismul.

* La data de 31.03.2016, în jurul orei 11.55, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc, a oprit pentru control pe DN 17, pe raza comunei Sadova, un autoturism, al cărui conducător auto a oprit şi s-a mutat pe locul din dreapta faţă, declarând faptul că, nu el a condus autoturismul, ci o persoană pe care nu o cunoaşte.
În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că, bărbatul de 36 de ani din comuna Pojorâta, are permisul de conducere reţinut, iar polița de asigurare R.C.A. a autoturismului este expirată din data de 08.12.2015.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 31.03.2016, în jurul orei 19.44, o patrulă formată din polițiști ai Poliţiei oraşului Vicovu de Sus şi ai Postului de poliţie Brodina, a oprit pentru control pe str. Calea Cernăuţi din orașul Vicovu de Sus, autoturismul condus de un bărbat de 62 de ani din municipiul Rădăuți, care a fost depistat cu aparatul radar, în timp ce circula cu viteza de 75 km/h, într-o zonă cu limita de 50 km/h.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul figurează ca având dreptul de a conduce ,,cu restricţii – suspendat ” în perioada 25.12.2015-22.04.2016.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 31.03.2016, ora 19.10, în timp ce patrula pe DN 2H, pe raza comunei Putna, un echipaj din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, s-a sesizat despre faptul că, la vederea autospecialei de poliție, conducătorul unui autoturism care circula din direcția Putna-Vicovu de Sus, a oprit brusc și a întors, deplasându-se pe direcția Putna-Gura Putnei.
În cauză s-a procedat la urmărirea autoturismului prin folosirea de semnale luminoase și acustice în funcțiune, reușindu-se oprirea acestuia pe raza satului Gura Putnei, ocazie cu care, conducătorul auto a fost identificat ca fiind un tânăr de 27 de ani, din orașul Vicovu de Sus.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul figurează cu permisul de conducere suspendat, în perioada 28.01.-26.04.2016.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche