Buletin de presă, 15 aprilie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 15 aprilie 2016 - IPJ SuceavaEvenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 14.04.2016, în jurul orei 15.55, în timp ce conducea autoturismul, pe str. Ştefan cel Mare din municipiul Suceava, în momentul în care, a ajuns la o trecere de pietoni semnalizată prin indicator şi marcaj rutier, un tânăr de 20 de ani din comuna Calafindeşti, a surprins şi accidentat ușor o minoră de 16 ani, din comuna Zvoriştea, care, în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea regulamentară a străzii.
Cei doi participanți la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 14.04.2016, în jurul orei 16.50, în timp ce conducea autoturismul, pe DJ 291A, din direcția Siret către comuna Grămești, o femeie de 36 de ani, din orașul Siret, a efectuat virajul la stânga fără să se asigure și a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de un tânăr de 25 de ani, din orașul Siret.
Din impact, a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto și soțului acesteia de 42 de ani, pasager în autoturism.
Tânărul de 25 de ani a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, acestuia și conducătoarei auto de 36 de ani, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 14.04.2016, în jurul orei 21.17, în timp ce conducea autoturismul, pe str. Academician Vasile Grecu din municipiul Suceava, un bărbat de 49 de ani, din județul Bacău, a surprins şi accidentat ușor o femeie de 62 de ani, din comuna Şcheia, aflată sub influența băuturilor alcoolice și care se afla pe partea carosabilă.
Victima a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă nu a rămas internată.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Datorită stării avansate de ebrietate în care se afla, victima nu a putut fi testată cu aparatul etilotest, însă, aceasta a refuzat și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

* La data de 14.04.2016, ora 20.20, Secţia 14 Poliţie Rurală Vama a fost sesizată prin „S.N.U.A.U 112” de o femeie de 49 de ani, din comuna Vatra Moldoviţei, despre faptul că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, soţul ei de 47 de ani, din aceeași localitate, provoacă scandal, distruge bunuri şi ameninţă cu incendierea locuinţei.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, pe fondul consumului exagerat de băuturi alcoolice și a unor neînţelegeri financiare, bărbatul a devenit violent, a tăiat, distrus și incendiat mai multe bunuri ce aparțin familiei, în valoare de circa 3.000 lei, fiind necesară încătușarea acestuia.
În cauză, Parchetul de pe lângă Judecătoria C-lung Moldovenesc, a dispus reţinerea pentru 24 de ore a bărbatului, ce a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca la 15.04.2016, să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de violenţă în familie, ameninţare, distrugere şi distrugere prin incendiere, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 14.04.2016, în urma activităților specifice întreprinse, polițiștii Serviciului arme, explozivi substanţe periculoase au identificat un bărbat de 36 de ani, din localitatea Todirești, care deținea ilegal la domiciliu, în scop de comercializare, cantitatea de 86,5 litri și 47,300 kg produse de protecţia plantelor neomologate, de diverse tipuri.
În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență a produselor, acestea fiind procurate din străinătate.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,producerea, livrarea sau utilizarea îngrășămintelor chimice precum și a oricăror produse de protecția plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializării”, ce va fi soluționat procedural.

Dosar penal la regimul rutier

La data de 14.04.2016, ora 17.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe DJ 117C, în localitatea Valea Moldovei, mopedul condus de un bărbat de 35 de ani, din localitate.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche