Buletin de presă, 25 aprilie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 25 aprilie 2016 - IPJ SuceavaAtenţie la modul de asigurare a locuinţelor!

* La 24.04.2016, ora 09.30, Poliția municipiului Rădăuți, a fost sesizată de o femeie de 28 de ani din localitate, despre faptul că, în perioada 21.04.-24.04.2016, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din locuință.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de pază și alarmare și de faptul că imobilul nu este locuit, victima fiind plecată cu familia la muncă în străinătate, în perioada 21-24.04.2016, prin forțarea unui geam, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras bunuri în valoare de circa 500 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii recomandă dotarea locuinţelor cu sisteme de supraveghere şi alarmare, astfel încât activitatea infracţională să fie descurajată, iar în cazul săvârşirii unor furturi, identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului să fie mult mai rapidă şi mai facilă.


Evenimente rutiere cercetate de poliţie

* La 24.04.2016, în jurul orei 16.43, în timp ce conducea autoturismul pe str.Calea Unirii, din municipiul Suceava, la intersecţia cu str. Nicolae Iorga, un bărbat de 52 de ani din localitate, a surprins și accidentat un bărbat de 57 de ani, din județul Buzău, care traversa strada prin loc nepermis și fără să se asigure.
După impact, victima a căzut la pământ, după care, a fost lovită și de autoturismul condus de un tânăr de 18 ani din comuna Todireşti, care circula în spatele primului autoturism.
În urma accidentului rutier, a rezultat decesul pietonului de 57 de ani.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 24.04.2016, ora 21.45, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în interiorul comunei Poiana Stampei, o femeie de 50 de ani din municipiul Vatra Dornei, a surprins şi accidentat ușor un bărbat de 31 de ani, din municipiul Vatra Dornei, care s-a angajat în traversarea drumului public prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, acesteia și victimei, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

* La 24.04.2016, ora 12.03, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălăneşti, a oprit pentru control pe DN 2E, autoturismul condus de un bărbat de 42 de ani din comuna Putna.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, autoturismul aparține soției bărbatului de 42 de ani, care nu știa faptul că, acesta a plecat cu mașina.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi ”furtul unui autoturism în scop de folosință”, ce va fi soluționat procedural.

* La 24.04.2016, ora 12.40, o patrulă din cadrul Secției 13 de Poliție Rurală Bălcăuți, a oprit pentru control pe raza comunei Grămești, autoturismul condus de un bărbat de 59 de ani din orașul Siret.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 24.04.2016, ora 15.15, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, a oprit pentru control pe DC 90A, din comuna Pojorâta, autoturismul condus de un bărbat de 38 de ani din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, având în vedere faptul că, polița de asigurare RCA nu era valabilă, s-a procedat la reținerea certificatului și a plăcuțelor de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 24.04.2016, ora 18.54, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a oprit pentru control pe DJ 177A, pe raza orașului Frasin, autoturismul condus de un bărbat de 43 de ani din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 24.04.2016, ora 20.09, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe DC 82, din comuna Șaru Dornei, autoturismul condus de un bărbat de 45 de ani din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 24.04.2016, ora 21.55, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, a fost sesizată prin „S.N.U.A.U 112”, despre faptul că, pe raza localității Grămești, a avut loc o tamponare, iar unul dintre conducătorii auto este băut și a plecat de la fața locului.
În urma activităților întreprinse de polițiști, în jurul orei 00.10, autoturismul implicat în tamponare a fost identificat pe un teren viran din localitate, acesta fiind condus de un bărbat de 59 de ani, din orașul Siret.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Contravenţii la regimul silvic

* La 24.04.2016, un echipaj din cadrul Poliției orașului Salcea și a Posturilor de poliție Siminicea şi Dumbrăveni, a oprit pentru control pe raza localității Prelipca, autoutilitara condusă de un bărbat de 60 de ani, din județul Botoşani, care transporta cantitatea de 6,21 m.c. cherestea răşinoase, deși în avizul de însoțire secundar era consemnată cantitatea de 2,00 m.c.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 2.869 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.
Mai nouă Mai veche