Buletin de presă, 8 aprilie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 8 aprilie 2016 - IPJ SuceavaAcţiuni de prevenire şi combatere a delictelor silvice desfăşurate de poliţiştii suceveni

Prevenirea infracţiunilor la regimul silvic constituie o prioritate pentru poliţiştii suceveni, periodic fiind organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos.

* La data de 07.04.2016, ora 05.00, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Salcea şi a Postului de poliţie Dumbrăveni, în cooperare cu specialişti din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, a oprit pentru control pe raza orașului Salcea, autoutilitara condusă de un bărbat de 43 de ani, din județul Bistrița Năsăud, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, echipa de control a constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a cantității de 6,8 m.c. cherestea de răşinoase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, cu amendă în cuantum de 5.000 lei, pentru încălcarea repetată a prevederilor Legii nr.177/2010, iar materialul lemnos în valoare de 3.141,6 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

* La data de 06.04.2016, ora 12.00, o echipă mixtă formată din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, a efectuat un control la o societate comercială din comuna Vama, administrată de un localnic de 46 de ani, pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialului lemnos, ocazie cu care, a constatat faptul că, în perioada ianuarie-martie 2016, societatea a livrat cantitatea totală de 216,49 m.c. cherestea răşinoase, fără provenienţă legală.
În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii, cu amendă în cuantum de 4.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.177/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii de 216,49 m.c. cherestea răşinoase, în valoare de peste 10.000 lei.

Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare, în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare.


Dosare penale la regimul rutier

Poliţiştii suceveni urmăresc impunerea unui climat de ordine şi disciplină prin depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, drogurilor, sau altor substanţe cu efecte similare şi sancţionarea promptă a acestora, reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor produse pe fondul consumului de alcool şi, în general, conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor accidentelor rutiere comise pe acest fond.

* La 07.04.2016, ora 18.05, în timp ce conducea autoturismul, pe DC 65, pe raza comunei Verești, un bărbat de 36 de ani, din localitate, a derapat și a intrat cu autoturismul într-o bancă din afara părții carosabile, fără a rezulta victime.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nici o categorie.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 07.04.a.c., ora 19.00, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DN 2H, pe raza comunei Putna, autoturismul condus de un bărbat de 40 de ani, din orașul Vicovu de Sus, care a prezentat o fotocopie a permisului de conducere eliberat de autoritățile din Spania, declarând faptul că, originalul l-a uitat în această țară, atunci când a revenit la domiciliu.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere, valabil pe teritoriul României.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 08.04.2016, ora 00.20, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe str. Cernăuţi, din municipiul Suceava, autoturismul condus de un tânăr de 20 de ani, din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la pericolele generate de consumul de alcool la volan, alcoolul îngreunând reflexele şi expunând şoferii dar şi pe ceilalţi participanţi la trafic riscurilor unor evenimente rutiere grave.
Mai nouă Mai veche