Campanie de împădurire în Zamca

Campanie de împădurire în Zamca

Luna Pădurii (15 martie-15aprilie) este unul din cele mai importante evenimente de natură silvică şi ecologică, ce pune accent pe importanţa pădurilor şi al rolului esenţial al acestora în menţinerea echilibrului ecologic.

Instituţia Prefectului – judeţul Suceava s-a alăturat campaniei naţionale de împădurire, organizând în data de 6 aprilie o acţiune de plantare puieţi forestieri, cu sprijinul Direcţiei Silvice Suceava. Aceasta ne-a pus la dispoziţie puieţii forestieri (paltin, gorun, larice), unelte şi echipament specific, ne-a ajutat cu pregătirea prealabilă a terenului. Este vorba de trupul de pădure Zamca, parcela 10A, aparţinând Ocolului Silvic Pătrăuţi.

O mână de ajutor am primit şi de la colegii din celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, şi anume ISU, IJJ şi IPJ, cât şi de la 20 voluntari, elevi ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava.

Dorim să mulţumim pe această cale tuturor celor implicaţi în acţiunea de împădurire şi îi aşteptam cu drag la următoarele evenimente iniţiate de Instituţia Prefectului – judeţul Suceava!
Mai nouă Mai veche