Țigări în valoare de peste 70.000 de lei, confiscate la frontiera de nord

Țigări în valoare de peste 70.000 de lei, confiscate la frontiera de nordPoliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, in zona de competenta, peste 12.000 pachete țigări, în valoare de 70.500 lei, marfă ce urma sa ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.
Două autovehicule folosite la activităţile infracţionale au fost indisponibilizate la sediul poliţiei de frontieră.

* Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina au declanșat, ieri, 10 aprilie a.c., o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 18.00, lucrătorii noștri au observat în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane de sex masculin care încărcau într-un autoturism de teren colete voluminoase.
Polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea bărbaților, iar în momentul în care aceștia au observat patrula poliției de frontieră au abandonat maşina şi coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin.
Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, iar autoturismul şi coletele cu țigări, depistate abandonate, au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
În continuarea verificărilor au fost identificaţi doi cetăţeni români, cu vârste de 28 şi 24 ani, domiciliaţi pe raza județului Suceava, care au fost implicaţi în activitatea de contrabandă.
În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 6.230 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 62.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. De asemenea, autoturismul Volkswagen folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră până la finalizarea cercetărilor.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

* Tot în data de 10 aprilie a.c., în jurul orei 22.00, în P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în țară, Constantin S., de 45 ani, cu dublă cetățenie româno-ucraineană, conducând un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Ucraina.
Având suspiciuni cu privire la faptul că acesta transportă produse accizabile, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii.
Cu această ocazie, au fost descoperite ascunse în vederea sustragerii de la controlul vamal, în plafon și pereții laterali ai microbuzului, cantitatea de 5.850 pachete cu țigări de proveniență ucraineană
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei, iar întreaga cantitate de țigări în valoare de 8.500 lei a fost ridicată în vederea confiscării.
Totodată microbuzul marca mercedes Benz în valoare de 11.000 lei a fost ridicat în vederea confiscării, deoarece avea un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.
Mai nouă Mai veche