Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au acționat pentru asigurarea unui climat de siguranță publică și protejarea populației împotriva actelor de comerț ilicit în perioada sărbătorilor pascale

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au acționat pentru asigurarea unui climat de siguranță publică și protejarea populației împotriva actelor de comerț ilicit în perioada sărbătorilor pascaleÎn vederea asigurării unui climat de siguranţă publică, precum şi pentru protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit, poliţişti din cadrul I.P.J. Suceava împreună cu lucrători din cadul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi din cadul Autorităţi Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au efectuat acţiuni şi controale în perioada 18.04- 20.04.2016 în vederea asigurării calităţii şi siguranţei produselor alimentare, legalităţii activităţilor comerciale, respectării normelor legale privind corecta informare a populaţiei cu privire la mărfurile expuse spre comercializare.

Peste 270 de poliţişti, au acţionat la nivelul judeţului, desfăşurând 38 de acţiuni de control.
Au fost aplicate 291 de sancţiuni contravenţionale din care 66 pentru nereguli de natură economică.
Valoarea sancţiunilor aplicate este de 83.830 lei. De asemenea, au fost confiscate produse din carne şi peşte în valoare de peste 8.000 lei.
Totodată, în cadrul acţiunilor au fost constatate 12 infracţiuni şi au fost indisponibilizate bunuri în valoare de peste 7.000 lei.

* La data de 20.04.2016, în jurul orei 21.35, în timp acționa pe raza comunei Grămești, un echipaj din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, a observat un autoturism care, la vederea autospecialei de poliției a virat brusc pe un alt drum, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea și oprirea acestuia, conducătorul auto fiind identificat ca fiind un tânăr de 27 de ani, din județul Botoșani.
În urma controlului autoturismului, nu au fost identificate bunuri deținute ilegal, motiv pentru care s-a procedat la verificarea locului inițial, în care a fost văzut oprit autoturismul, ocazie cu care, lângă un gard, polițiștii au identificat un sac din material plastic de culoare neagră în care se aflau 530 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, despre care, tânărul a declarat faptul că nu îi aparține.
Țigările în valoare de circa 6.000 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul poliției, până la definitivarea cercetărilor.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche