Prezentare de carte regală în prezența ASR Principesa Maria a României la Suceava

Prezentare de carte regală în prezența  ASR Principesa Maria a României la Suceava

Curtea Veche Publishing, alături de Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava vă invită luni, 25 aprilie 2016, începând cu ora 16.00, la o dublă prezentare de carte regală în prezența Alteței Sale Regale Principesa Maria a României. La eveniment vor fi prezentate volumele „Balcicul Reginei Maria” de Diana Mandache și „Margareta. Portretul Principesei Moștenitoare” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe.

La eveniment va lua cuvântul doamna Iren Arsene, directoare și co-fondatoare Curtea Veche Publishing. Oficiile de gazdă vor fi făcute de domnul Gheorghe-Gabriel Cărăbuş, Directorul Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava. Lansarea va avea loc la sediul Bibliotecii (Str. Mitropoliei, nr. 4), în Sala de Artă „Elena Greculesi” unde Curtea Veche Publishing va fi prezentă cu un stand cu volume regale, și va fi urmată de o sesiune de autografe. Intrarea este liberă.

Volumul „Margareta. Portretul Principesei Moștenitoare”, apărut la Curtea Veche Publishing, semnat de Sandra Gătejeanu-Gheorghe, Director de Protocol al Casei Regale a României, comprimă cei douăzeci şi cinci de ani de ani în fapte reprezentative ale Principesei Moștenitoare, bogata activitate de binefacere şi contribuţia la dezvoltarea instituţională şi culturală a României. Alături de fotografii inedite ale Familiei Regale realizate cu ocazia unor diverse evenimente din viața publică și privată, volumul urmăreşte drumul României înseşi, de la o ţară constrânsă de grave probleme materiale la una ajunsă într-un moment de echilibrată afirmare.

În „Balcicul Reginei Maria”, istoricul Diana Mandache prezintă drumul Reginei Maria de la Eastwell şi Osborne, unde şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa, până la îndrăgita reşedinţă regală de pe Coasta de Argint. Destinul unui loc creat de suverana României Mari este urmărit îndeaproape de autoare şi într-o serie de imagini, inclusiv fotografii personale ale Reginei ataşate în jurnalul său. Toate reflectă dragostea acesteia pentru mare, flori şi artă, dezvăluindu-i cititorului un nou univers regal, metamorfozat astăzi într-un loc de pelerinaj, de căutare a magiei Reginei Maria şi de regăsire a unor valori spirituale.

Cărțile sunt disponibile pe site-ul editurii www.curteaveche.ro și în librăriile din țară.
Mai nouă Mai veche