VIDEO Autocar blocat pe Transrarău, 9 aprilie 2016VIDEO Autocar blocat pe Transrarău, 9 aprilie 2016Autocar blocat pe Transrarău
09.04.2016, ora anunţării la 112 - 11:40

Militarii Detaşamentelor de Pompieri Suceava şi Vatra Dornei, cu două autospeciale, din care una cu accesorii pentru descarcerare grea, au intervenit în urma unui apel telefonic pe 112, în care se menţiona faptul că un autocar din judeţul Mureş a rămas blocat pe DJ 175A, Transrarău, în drum spre Mănăstirea Chiril. În autocar se aflau 52 de turişti, majoritatea vârstnici, dar şi doi minori de 9 şi 11 ani, care erau în excursie prin Bucovina.
La sosirea echipajelor, autocarul era înclinat în şanţul de pe partea stângă a drumului în urcare, în instabilitate, cu roţile de la partea din faţă în aer şi în imposibilitatea de a se deplasa.
În sprijinul pompierilor militari au intervenit o automacara aparţinând unei companii, un utilaj TAF (tractor auto forestier) aparţinând unei persoane fizice, lucrători ai Comitetului local pentru Situaţii de Urgenţă Crucea, coordonaţi de primarul Rusu Dorin, poliţişti şi localnici voluntari.
În timp ce salvatorii lucrau, o parte din turişti au ales să viziteze împrejurimile, iar alţii au privit la desfăşurarea impresionantă a operaţiunilor de deblocare a mijlocului de transport.
Pompierii militari au trecut la asigurarea zonei şi la stabilizarea autocarului, cu accesoriile din dotare. După aceste operaţiuni, autovehiculul a fost ancorat şi mai apoi ridicat, cu ajutorul utilajului TAF şi al automacaralei, şi repus pe carosabil.
La final, autocarul a fost dus fără turişti într-o zonă sigură, de unde aceştia s-au reîmbarcat şi şi-au continuat voiajul spre următoarea destinaţie, respectiv baza de tratament din municipiul Vatra Dornei.
În ciuda evenimentului şi a poziţiei în care se afla autovehiculul, datorită profesionalismului cu care au intervenit pompierii militari, folosind accesoriile speciale de pe autospeciala pentru descarcerare grea, autocarul a fost repus pe roţi cu avarii minime (câteva zgărieturi), efortul salvatorilor fiind răsplătit la final cu aplauzele asistenţei.
Mai nouă Mai veche