VIDEO Misiune de căutare-salvare în Gura Humorului



StiriSuceavaMisiune de căutare-salvare în Gura Humorului
01.04.2016, ora anunţării la 112 - 15:53

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Gura Humorului au fost alertați cu privire la faptul că doi copii au rămas izolați pe o insulă de pământ, în albia râului Moldova, pe raza orașului Gura Humorului. De asemenea, un al treilea copil, care se afla cu cei doi, a căzut în apele râului și a fost dus în aval.

Echipajele salvatorilor s-au deplasat la fața locului cu o barcă de salvare și o ambulanță SMURD. În sprijinul pompierilor militari au sosit echipaje de polițiști și jandarmi, precum și de la Serviciul de Ambulanță Județean.

Pompierii au lansat barca la apă și i-au salvat pe cei doi băieți, de 11 și 12 ani, izolați în albia râului. Aceștia au fost aduși la mal teferi și fără să acuze probleme medicale.

Concomitent, l-au căutat pe băiatul de 9 ani, luat de ape. Acesta a fost găsit la aproximativ 800 de metri în aval, a fost scos la mal, iar paramedicii SMURD au început manevrele de resuscitare, sprijiniți de echipajul SAJ. Din păcate, după 61 de minute de masaj cardiac, a fost declarat decesul micuțului.

Misiunea pompierilor s-a încheiat la ora 17.30.


Purtător de cuvânt - plt.adj. Alin GĂLEATĂ
Mai nouă Mai veche