VIDEO Țigări în valoare de peste 200.000 de lei confiscate la frontiera de nordȚigări în valoare de peste 200.000 de lei confiscate la frontiera de nordPoliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în P.T.F. Siret și la frontiera verde, cantitatea de 22.585 pachete țigări, în valoare de peste 200.000 de lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

*Ieri, 22 aprilie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.
Astfel, lucrătorii noștri au acționat pe ruta Lunca la Tisa-Sighetu Marmației, ocazie cu care au depistat două autoturisme marca Audi, primul abandonat în curtea unui imobil din localitatea Bocicoiu Mare, iar cel de-al doilea a fost oprit în trafic pe raza localității Crăciunești, jud. Maramureș.
În autoturismul abandonat, polițiștii de frontieră au putut observa mai multe colete voluminoase, iar cu acordul proprietarului, care a declarat că nu știe cum a ajuns mașina în curtea lui, au efectuat un control asupra acesteia şi s-a constatat că baxurile conțin țigări de proveniență ucraineană.
Pe timpul cercetărilor, s-a constatat că șoferul celui de-al doilea Audi, B. Raluca de 23 de ani, domiciliată pe raza jud. Maramureș, este implicat în activitatea de contrabandă, având rol de antemergător.
În continuare, s-a luat măsura conducerii celor două autoturisme şi a femeii la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii coletelor din autoturismului abandonat s-a constatat că acestea conțin 14.866 pachete țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare de 133.000 lei.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și a documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

* Lucrători din cadrul aceluiași sector, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat au descoperit, ieri, 22 aprilie a.c., abandonate în vegetaţie, 14 baxuri cu țigări de proveniență ucraineană.
În urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conțin 7.400 pachete țigări, de diferite mărci, în valoare de peste 66.200 lei.
În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră fac verificări specifice în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

* Tot ieri, 22 aprilie 2016, în jurul orei 23.00, în P.T.F. Halmeu, jud. Satu Mare, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat cetățeanul român S. Maria, în vârstă de 28 de ani, cu domiciliul pe raza jud. Satu Mare, conducând autoturismul marca Volkswagen Passat.
În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport.
Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în roata de rezervă, cantitatea de 319 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.
Ţigările în valoare de aproximativ 1.400 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.


Purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei
Insp. pr. de poliţie Lungu Radu
Mai nouă Mai veche