Wizz Air adaugă Suceava reţelei sale din România

Wizz Air anunţă o bază nouă la Sibiu şi adaugă Suceava reţelei sale din RomâniaWizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, anunţă astăzi începerea operaţiunilor la baza din Sibiu din august şi lansarea a patru noi rute de pe Aeroportul Internaţional Sibiu. De asemenea, compania adaugă Suceava pe lista oraşelor de operare, de unde va oferi zboruri spre Londra Luton.

Wizz Air este deja cel mai mare transportator aerian din România în funcție de numărul de locuri oferite, iar Sibiu va deveni cea de-a şaptea bază a companiei în România, în timp ce Suceava va fi cea de-a noua destinaţie Wizz Air din țară. Odată cu noua aeronavă Airbus A320 alocată bazei din Sibiu, Wizz Air va lansa noi rute către Nuremberg, München Memmingen, Milano Bergamo şi Madrid şi va creşte numărul zborurilor către Londra Luton la cinci pe săptămână. Noua rută din Suceava va face legătura între oraşul din nordul ţării şi Londra Luton de patru ori pe săptămână.

Wizz Air a investit 100 de milioane euro pentru noua bază din Sibiu şi va angaja 36 de persoane din regiune, în cadrul echipajelor pentru noua aeronavă, ceea ce va face ca numărul angajaţilor din România să ajungă la 600. De asemenea, baza va contribui la economia locală, prin facilitarea de locuri de muncă indirecte în cadrul aeroportului, în transporturi şi în industria de turism. La nivelul întregii ţări, operaţiunile Wizz Air au susţinut crearea a mai mult de 3.300 de locuri de muncă în domeniile complementare.

Cu noul zbor din şi către Suceava, Wizz Air îşi consolidează poziţia pe piaţă şi oferă cele mai multe conexiuni aeriene între România şi restul Europei, promovând dezvoltarea economică în întreaga ţară.

Biletele către noile destinaţii sunt deja disponibile pe wizzair.com începând de la 69 RON*.

NOILE RUTE WIZZ AIR DIN SIBIU:
Destinaţia
Zilele de operare
Începând din
Tarife de la*
Nuremberg
luni, miercuri, vineri
19 august
EUR 19.99/RON 99
München Memmingen
joi, duminică
21 august
EUR 19.99/RON 99
Milano Bergamo
marţi, sâmbătă
20 august
EUR 14.99/RON 69
Madrid
marţi, sâmbătă
20 august
EUR 29.99/RON 129

RUTĂ NOUĂ WIZZ AIR DIN SUCEAVA:
Destinaţia
Zilele de operare
Începând din
Tarife de la*
Londra Luton
luni, miercuri, vineri, duminică
19 august
GBP 24.49/RON 129

*un singur segment, cu toate taxele obligatorii incluse

În 2015, Wizz Air a transportat mai mult de 4,5 milioane de pasageri în şi din România, în comparaţie cu 3,9 milioane în 2014. Pe lângă noul zbor spre Suceava din acest an, compania va deschide în iulie baza sa operaţională din Iaşi, ceea ce va mări opţiunile pentru cursele cu tarif redus din nordul ţării.

Wizz Air continuă să adauge capacitate suplimentară pentru piaţa din România prin introducerea a două noi aerovane ce vor fi operaţionale din Cluj–Napoca şi Bucureşti. Wizz Air are cea mai tânără flotă din Europa şi va începe faza a 2-a a programului său de livrări Airbus A321 cu recepţia la Bucureşti în mai a primei aeronave A321ceo, una dintre cele mai eficiente de pe piaţă, ce va contribui în acest fel la capacitatea Wizz Air de a oferi tarife scăzute.

Pentru a veni în întâmpinarea cerinţelor generate de creșterea Wizz Air în România, compania continuă să angajeze piloţi şi echipaj de cabină, derulând activ sesiuni de recrutare în întreaga ţară, dar şi prin acceptarea de aplicaţii pe wizzair.com.

Wizz Air operează în acest moment pe 114 rute de la aeroporturile din România, spre 16 ţări, şi oferă acces către restul Europei la tarife scăzute, atât pentru călătoriile de plăcere, cât şi în interes de serviciu. Până la ora actuală, Wizz Air are alocate în România 19 aeronave, iar investiţia companiei se ridică la aproape 2 miliarde de euro.

György Abrán, Chief Commercial Officer Wizz Air declară: “Pasagerii din România se aşteaptă în continuare ca WIZZ să le ofere tarife reduse către şi mai multe destinaţii din toată Europa şi Orientul Mijlociu, iar noi le răspundem cu mai multă capacitate, mai multe aeronave, mai multe rute şi mai multe locuri de muncă pe piaţa locală. Suntem compania aeriană cu cei mai mulți pasageri transportați din România și suntem extrem de încântaţi de creșterea noastră în Sibiu şi de lansarea Sucevei, o nouă destinaţie în România. Vom continua să investim în operaţiunile noastre aici pentru a ne asigura că oferim cele mai scăzute tarife din ce în ce mai multor oameni care călătoresc prin cele nouă aeroporturi unde suntem prezenți în România.”

Despre Wizz Air
Wizz Air este cea mai mare companie low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 67 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 420 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 120 destinaţii din 38 de ţări. La Wizz Air o echipă de peste 2.600 de profesionişti în aviaţie livrează servicii superioare şi tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 20 milioane de pasageri în anul fiscal care s-a încheiat pe 31 martie 2016. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ şi este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 şi FTSE All-Shares. Wizz Air a fost aleasă recent “Value Airline of the Year 2016” de editorii Air Transport World, una dintre cele mai importante reviste de aviaţie.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.