Buletin de presă, 13 iunie 2016 - IPJ Suceava

Atenţie la înşelăciuni!

La 12.06.2016, ora 09.30, o femeie de 77 de ani, din municipiul Suceava, a sesizat poliția despre faptul că, în noaptea de 11/12.06.2016, a fost înşelată de persoane necunoscute cu suma de 11.500 lei prin metoda ”accidentul”.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în seara zilei de 11.06.2016, după ora 23.00, victima a fost sunată de o persoană necunoscută care s-a recomandat ca fiind avocat şi care a indus-o în eroare cu privire la faptul că fiul ei, a provocat un accident cu maşina personală în centrul localităţii, victima suferind leziuni grave, iar pentru a evita consecințele penale, fiul ei trebuie să achite suma de 15.000 lei.
Astfel, în jurul orei 02.00, la locuința persoanei vătămată s-a prezentat un tânăr necunoscut, căreia victima i-a înmânat un plic cu suma de 11.500 lei, pe tot parcursul activității, femeia discutând la telefon cu presupusul avocat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordate prin această metodă şi să nu dea curs cererilor de a vira bani în anumite conturi bancare, sau de a înmâna bani unor persoane necunoscute.
În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!


Evenimente rutiere cercetate de către poliţişti

La 12.06.2016, ora 09.38, în timp ce conducea autoturismul, pe DC Probota – Poienari din orașul Dolhasca, un localnic de 40 de ani, nu a acordat prioritate de trecere unei tinere de 19 ani, din localitate, care se deplasa pe bicicletă pe drumul prioritar, intrând în coliziune cu aceasta.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a tinerei, care a fost transportată cu ambulanța la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 12.06.2016, în jurul orei 13.10, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2H, pe raza localității Bădeuți, un bărbat de 54 de ani, din municipiul Suceava, a adormit la volan, a pătruns pe sensul opus și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 37 de ani, din municipiul Suceava.
În urma impactului, a rezultat rănirea gravă a unei femei de 53 de ani, din comuna Horodnic de Sus, rănirea ușoară a conducătorului auto vinovat de producerea accidentului și a unei femei de 59 de ani, din municipiul Rădăuți, ambele pasagere în autoturismul condus de bărbatul de 54 de ani, rănirea gravă a conducătorului auto care circula regulamentar și ușoară a celor 5 pasageri din autoturismul său, respectiv un tânăr de 17 ani, din comuna Brodina, doi tineri de 17 ani şi de 18 ani, ambii din municipiul Suceava, o tânără de 18 ani, din comuna Moldovița și un tânăr de 19 ani, din orașul Milișăuți.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 12.06.2016, ora 16.40, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe un drum comunal din comuna Ilișești, zonă denumită ”Fundoi”, autoturismul condus de un tânăr de 17 ani, din localitate.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, autoturismul este proprietatea tatălui său de 41 de ani, din aceeași localitate, care i l-a încredințat pentru a-l conduce de drumurile publice, deși știa că fiul său nu deține permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal faţă de minorul de 17 ani pentru săvârşirea infracţiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” și față de tatăl său de 41 de ani pentru săvârșirea infracțiunii de ”încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pe drumurile publice”, ce va fi soluționat procedural.

La 12.06.2016, ora 19.25, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DN 17, pe raza comunei Pojorâta, autoturismul condus de un bărbat de 37 de ani, din comuna Fundu Moldovei.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorului auto i s-a solicitat să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital, a refuzat și prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 12.06.2016, în jurul orei 04.35, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe str. Ana Ipătescu din municipiul Suceava, autoturismul condus de un tânăr de 25 de ani, din orașul Siret.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche