Buletin de presă, 15 iunie 2016 - IPJ Suceava

Faptă de natură penală cercetată de către poliţişti

În 14.06.2016, ora 17.25, un tânăr de 18 ani, din comuna Dumbrăveni, a sesizat poliția despre faptul că, în timp ce se afla pe o bancă de pe raza localității, doi localnici i-au sustras din buzunar un portmoneu cu documente și bani.
În urma activităților întreprinse de polițiști, cei doi autori, de 18 şi 20 de ani, ambii din localitate, au fost depistați în timp ce se deplasau pe DN 29, pe raza comunei, moment în care, la vederea polițiștilor, tânărul de 18 ani a aruncat o sumă de bani, în şanţ.
Cei doi tineri au recunoscut comiterea faptei, portofelul fiind identificat ulterior în spatele unei case de pe raza comunei Dumbrăveni, unde a fost ascuns de tânărul de 20 de ani.
Prejudiciul în valoare de circa 620 lei a fost recuperat în totalitate și restituit părții vătămate.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, ce va fi soluționat procedural.

Evenimente rutiere cercetate de către poliţişti

La 14.06.2016, ora 08.35, în timp conducea autoturismul pe DN 15C, pe raza comunei Boroaia, un bărbat de 67 de ani, din municipiul Fălticeni, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un pod, situat pe partea dreaptă a drumului.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a unei femei de 61 de ani, din municipiul Fălticeni, pasageră în autoturism.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negative, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 14.06.2016, ora 17.57, în timp ce conducea autoturismul pe strada Republicii din municipiul Vatra Dornei, o femeie de 36 de ani, din localitate, a surprins şi accidentat grav o femeie de 51 de ani, din județul Botoșani, care s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, fără să se asigure.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 14.06.a.c., ora 18.00, în timp ce conducea autoturismul pe B-dul George Enescu, din municipiul Suceava, o tânără de 24 de ani, din comuna Zvoriștea, a surprins și accidentat o minoră, de 12 ani, din municipiul Suceava, angajată în traversarea părții carosabile prin loc nepermis.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.



Dosare penale la regimul rutier

La 14.06.2016, ora 17.00, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Cernăuţi din oraşul Vicovu de Sus, într-o curbă la dreapta, fără vizibilitate, un tânăr de 26 de ani, din localitate, s-a angajat în depăşirea unui atelaj hipo, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus regulamentar de o femeie de 41 de ani, din localitate.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto și a unui bărbat, de 37 de ani, localnic, pasager în autoturismul condus de aceasta, vătămarea corporală gravă a unei femei de 32 de ani, localnică şi ușoară a altei femei de 34 de ani, din municipiul Rădăuți, pasagere în autoturismul condus de tânărul de 26 de ani.
După producerea accidentului, conducătorul auto de 26 de ani, care a suferit leziuni ușoare a plecat de la faţa locului, fiind identificat ulterior de polițiști și testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
Conducătoarea auto de 41 de ani nu a putut fi testată cu aparatul etilotest, însă, la spital, celor doi conducători auto li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul de 26 de ani nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar autoturismul i-a fost încredințat spre a fi condus de un localnic de 39 de ani, care știa faptul că, acesta nu deține permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.



Material lemnos confiscat de către poliţişti

La 14.06.a.c., ora 10.30, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DJ 208B, pe raza comunei Hănțești, 2 autoutilitare, una condusă de un tânăr de 23 de ani, din comuna Sucevița și cealaltă condusă de un bărbat de 35 de ani, din comuna Poieni Solca, care transportau material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, cei doi bărbați nu deţineau documente de provenienţă şi transport pentru cantitatea de 1,8 m.c. lemn foc specia molid, respectiv 1,8 m.c. lemn foc specia fag.
Cei doi conducători auto au fost sancţionați contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, în cantitate totală de 3,6 m.c. a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

La 14.06.2016, ora 15.25, Secția 9 Poliție Rurală Moara a fost sesizată despre faptul că, pe raza comunei Ilișești, în zona morii, se încarcă material lemnos fără acte de proveniență.
Polițiștii deplasați operativ la fața locului, au identificat în staționare, autoutilitara aparținând unei societăţi comerciale din Suceava, încărcată cu aproximativ 15 metri steri de material lemnos de esență fag, pentru care, conducătorul auto de 29 de ani, din comuna Pătrăuți, nu a putut prezenta documente de proveniență și transport.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie pădurarului din cadrul Cantonului Silvic Ilișești.

La 14.06.2016, ora 18.00, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe strada Foresta, din municipiul Vatra Dornei, autoutilitara cu remorcă condusă de un tânăr de 27 de ani, din județul Neamț, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine documente de provenienţă şi transport pentru cantitatea de 23,68 m.c. lemn rotund de esență rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Vatra Dornei.
Mai nouă Mai veche