Buletin de presă, 23 iunie 2016 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 22.06.2016, ora 07.12, în timp ce conducea autoturismul pe B-dul 1 Mai din municipiul Suceava, în urma unui viraj la stânga spre strada Mărăşeşti, o tânără de 24 de ani, din comuna Forăşti, a intrat în coliziune cu bicicleta condusă de un tânăr de 25 de ani, din localitate, care se deplasa pe banda întâi de circulaţie, cu toate că, strada este prevăzută cu bandă special amenajată pentru biciclete.
În urma accidentului, conducătorul bicicletei a suferit leziuni minore, fiind transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă nu a rămas internat.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ pentru conducătoarea auto și de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru biciclist, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 22.06.2016, în jurul orei 12.50, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 175, pe raza comunei Moldova Sulița, un bărbat de 40 de ani, din comuna Pătrăuți, a surprins și accidentat ușor o minoră de 6 ani, localnică, care, fiind nesupravegheată, s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 22.06.2016, în jurul orei 21.30, în timp ce conducea motocicleta pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Suceava, în zona intersecției cu strada Libertății, un localnic de 30 de ani, a efectuat o manevră de evitare a impactului cu autoturismul condus de un tânăr de 18 de ani, din comuna Șcheia care s-a pus în mișcare dintr-o parcare, ocazie cu care, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un alt autoturism parcat pe partea dreaptă a străzii Ștefan cel Mare.
În urma accidentului, conducătorul motocicletei a suferit leziuni ușoare, fiind transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.



Dosare penale la regimul rutier

La 22.06.2016, ora 22.05, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată despre faptul că, la o unitate medicală din municipiul Suceava a fost adus un bărbat de 49 de ani, din comuna Dornești, victima unui accident rutier.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timpul serii, în timp ce se afla împreună cu alte persoane într-o remorcă confecționată artizanal și neînmatriculată și tractată pe str. Gării din comuna Dornești, de un tractor neînmatriculat condus de un localnic de 45 de ani, victima, aflată sub influența băuturilor alcoolice, s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil, suferind leziuni.
Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.
După producerea accidentului, conducătorul tractorului a părăsit locul faptei, fiind identificat ulterior de polițiști la domiciliu, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat” și „conducerea unui autovehicul de către o persoană care are o alcoolemie de peste 0,80 g/l în sânge”, ce va fi soluționat procedural.

La 22.06.2016, ora 15.30, în timp ce conducea autoturismul pe un drum neclasificat din comuna Ilişeşti, o tânără de 26 de ani, din comuna Ipotești, a fost acroșată de un moped al cărui conducător auto, un localnic de 24 de ani, a ieșit dintr-o curte, fără să-i acorde prioritate.
Din impact, nu au rezultat victime, ci doar avarierea celor două vehicule.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul de 24 de ani, nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, iar mopedul implicat în accident nu este înmatriculat sau înregistrat.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 23.06.2016, ora 02.00, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Marginea, autoturismul condus de un tânăr de 19 ani, din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.



Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

La 22.06.2016, în jurul orei 18.53, Poliția orașului Milișăuți a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, persoane necunoscute au pătruns în casa aflată în construcţie aparţinând unui localnic de 52 de ani și au sustras mai multe bunuri.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de pază sau alarmare și de faptul că, imobilul în construcție nu este locuit, în noaptea de 21/22.06.2016, prin forţarea unui geam, persoane necunoscute au pătruns în interiorul garajului imobilului și au sustras un utilaj agricol și alte unelte pentru lucrări în agricultură, prejudiciul total fiind de aproximativ 2.500 euro.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

La 22.06.2016, în urma măsurilor întreprinse de polițiști, au fost identificați autorii furtului din noaptea de 19/20.06.2016, din incinta unui magazin din comuna Horodniceni, neprevăzut cu sistem de alarmare, ca fiind un tânăr de 18 ani, din comuna Moara și un minor de 15 ani, din comuna Horodniceni.
Cei doi au recunoscut comiterea faptei, declarând faptul că, au pătruns în interior pe geamul de la baie uitat deschis de partea vătămată de 27 de ani din localitate.
În cauză s-a reușit recuperarea unei părți din prejudiciul total de 450 lei, creat prin săvârșirea infracțiunii.
Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, dosarul penal urmând să fie soluționat procedural.



Acţiune desfăşurată de către poliţişti

În perioada 19-20.06.2016, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formaţiunile de profil din cadrul Polițiilor municipale C-lung Moldovenesc şi Vatra Dornei și Poliția orașului Gura Humorului, a organizat şi desfăşurat o acţiune tematică pe DN 17, în colaborare cu Serviciul Rutier din cadrul I.P.J. Bistriţa-Năsăud, în scopul depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare, în special regimul legal de viteză, cu următoarele rezultate:
- infracţiuni constatate = 2;
- sancţiuni contravenționale aplicate = 228, în valoare de 36.606 lei, din care 111 pentru încălcarea regimului legal de viteză;
- permise de conducere reţinute = 16, din care 7 pentru viteză;
- certificate de înmatriculare reţinute = 8, pentru lipsă I.T.P., lipsă R.C.A. sau defecţiuni tehnice
Exemplu:
Un bărbat de 48 de ani, din orașul Gura Humorului, a fost depistat cu aparatul radar în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, pe raza localităţii Vama, cu viteza de 111 km/h.
Mai nouă Mai veche