Buletin de presă, 24 iunie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 24 iunie 2016 - IPJ Suceava
Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 23.06.2016, ora 11.30, în timp ce conducea autoutilitara pe un drum neclasificat din comuna Forăști, un bărbat de 29 de ani din județul Neamț, a pătruns în intersecția cu DN 2 fără să se asigure și a intrat în coliziune cu motocicleta condusă regulamentar de un bărbat de 44 de ani, din județul Bistrița Năsăud.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală gravă a motociclistului.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 23.06.2016, ora 13.40, în timp ce conducea bicicleta într-o curbă de pe DC 92B, din comuna Comănești, un minor de 12 ani din localitate, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de o femeie de 34 de ani din municipiul Suceava.
În urma impactului, a rezultat rănirea gravă a biciclistului.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 23.06.2016, în jurul orei 21.40, în timp conducea autoutilitara pe un drum neclasificat din comuna Bosanci, ajuns la intersecţie cu DC 70A, un tânăr de 18 ani din comuna Moara, nu a acordat prioritate de trecere autoutilitarei condusă regulamentar de un bărbat de 53 de ani, localnic, intrând în coliziune cu aceasta.
În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto de 53 de ani.
Tânărul de 18 ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de negativ, după care, la spital, acestuia și victimei li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.



Dosare penale la regimul rutier

La 23.06.2016, ora 17.45, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Rădăuți, a oprit pentru control pe DN 2E, pe raza localității Clit, autoturismul condus de un tânăr de 25 de ani din comuna Arbore, înregistrat de aparatul radar, în timp ce circula cu viteza de 69 km/h în interiorul localității, pe un sector de drum cu limita la 50 km/h.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.



Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La 23.06.2016, ora 10.42, Poliția municipiului Suceava, a fost sesizată de un localnic de 30 de ani, despre faptul că, în cursul zilei, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din autoturism.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 09.00, profitând de neglijența victimei care și-a lăsat bunurile de valoare în autoturismul parcat pe o stradă din municipiul Suceava, în apropierea locului de muncă, prin spargerea geamului unei portiere, persoane necunoscute au sustras un portofel cu documente personale și bani, prejudiciul fiind de circa 500 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţişti, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la modul de asigurare a vehiculelor, dar şi cu privire la locaţiile de parcare şi la bunurile pe care cetăţenii le lasă în interiorul autoturismelor.

Pentru a preveni furturile din auto, poliţiştii recomandă:
  • nu parcaţi autoturismul în zone neiluminate, la adăpostul întunericului, hoţii pot acţiona nestingheriţi;
  • nu lăsaţi în interiorul autoturismului acte sau alte valori ;
  • în timpul zilei asiguraţi-vă autoturismul prin blocarea tuturor portierelor ;
  • când părăsiţi autoturismul, chiar pentru un minut, nu vă zgârciţi cu timpul dumneavoastră şi asiguraţi portierele ; indicat ar fi şi cuplarea sistemului de alarmă;
  • nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare, genţi sau lucruri ce ar putea trezi interesul hoţilor; aceştia acţionează atât în parcările aglomerate cât şi din mers, încercând portierele maşinilor staţionate;
  • dacă la bordul autoturismului aveţi montată aparatură electronică de valoare, gen, radio casetofoane scumpe sau CD playere, sisteme de navigaţie, staţii auto, este indicat să fie luate în casă pe timpul nopţii;
  • încercaţi să montaţi aparatura audio pe un sistem tip şină, cu fişe, care să permită o deconectare uşoară şi fără riscuri ;
  • nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii ;
  • nu lăsaţi în maşină bani, cărţi de credit, ordine de plată sau alte obiecte ; obiceiul de a încuia în torpedou banii , atrage de obicei atenţia;
  • cumpăraţi-vă şi dotaţi-vă autoturismul cu sisteme sigure antifurt pentru portiere, portbagaj şi nu în ultimul rând pentru rezervor.


Acţiune pe linie economică desfăşurată de către poliţişti

La 23.06.2016, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava au organizat şi executat o acţiune în Piaţa agroalimentară din centrul municipiului Suceava, Piaţa en-gross din cartierul Burdujeni şi Piaţa agroalimentară din municipiul Fălticeni pe linia valorificării de către producătorii agricoli, persoane fizice, a produselor agricole proprii şi de exercitare a comerţului cu aceste produse, cu următoarele rezultate:
- societăți comerciale și producători agricoli verificați = 30;
- infracţiuni constatate = 2,
- contravenţii aplicate = 16, în valoare totală 23.200 lei.



Suspecţi de săvârşirea infracţiunii de furt identificaţi şi reţinuţi de către poliţişti

La 23.06.2016, în continuarea cercetărilor efectuate de Poliţia orașului Salcea cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, în cauza privind furtul unor sume de bani, bijuterii și electronice, faptă comisă la 15.05.2016, în intervalul orar 08.40-14.00, din locuința unui bărbat de 45 de ani din comuna Dumbrăveni, s-a reușit identificarea a 3 suspecți de 19 ani, toți din municipiul Suceava.
Cei trei autori au fost reținuți preventiv pentru 24 de ore și încarcerați în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, la 24.06.2016 să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Cercetările continuă în vederea probării întregii activități infracționale a suspecților și identificarea altor persoane bănuite ca fiind implicate în comiterea furtului.
Mai nouă Mai veche