Buletin de presă, 28 iunie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 28 iunie 2016 - IPJ SuceavaEvenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 27.06.2016, în jurul orei 11.15, în timp ce conducea autoturismul pe DC 88, din comuna Sadova, un bărbat de 45 de ani, din județul Iași, a acroșat un minor de 15 ani, din localitate, care se deplasa cu bicicleta din sens opus și care, a virat brusc spre stânga, fără să se asigure la schimbarea direcției de mers.
În urma coliziunii, biciclistul a suferit leziuni minore, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 27.06.2016, ora 12.11, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2H, pe raza orașului Milișăuți, un tânăr de 21 de ani, din comuna Iaslovăț, s-a angajat în depășirea unei coloane de autoturisme, timp în care, din sens opus se apropia un alt autovehicul, ocazie cu care, acesta a forțat pătrunderea înapoi pe banda sa, însă, datorită vitezei excesive, a intrat în coliziune laterală cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 47 de ani, din comuna Arbore, după care, a părăsit partea carosabilă și s-a izbit violent într-un pom din afara drumului.
În urma impactului, conducătorul auto de 21 de ani a decedat.
Conducătorul auto de 47 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 27.06.2016, în jurul orei 14.10, în timp ce conducea autoturismul, pe strada Universităţii din municipiul Suceava, pe aleea ce face accesul maşinilor de transport marfă la un supermarket, un tânăr de 21 de ani, din localitate, a efectuat manevra de mers înapoi, ocazie cu care, a surprins şi accidentat uşor un localnic de 83 de ani, angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure corespunzător.
Victima a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă, nu a rămas internată.
Conducătorul auto şi pietonul au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri, după care, la spital, li s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Dosar penal la regimul rutier

La data de 28.06.2016, ora 00.05, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DC 46, pe raza comunei Horodnic de Jos, autoturismul condus de un bărbat de 61 de ani, din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural

Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La data de 27.06.2016, ora 12.04, Secţia 13 Poliţie Rurală Bălcăuţi a fost sesizată prin „S.N.U.A.U 112” despre faptul că, din locuințele aflate în construcție pe raza comunei Bălcăuți și aparținând unui bărbat de 46 de ani, din orașul Siret şi unui localnic de 34 de ani, au fost sustrase bunuri.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de alarmare și de faptul că imobilele, aflate în aceeași curte la periferia localității nu sunt locuite, proprietarii fiind plecați la muncă în străinătate, în perioada 25-27.06.2016, persoane necunoscute au pătruns în interior, însă doar din locuinţa bărbatului de 34 de ani au sustras scule și aparatură electronică, articole de îmbrăcăminte și produse alimentare.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „furt calificat” şi „tentativă la infracţiunea de furt calificat”, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor şi anexelor. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului.
Mai nouă Mai veche