Buletin de presă, 30 iunie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 30 iunie 2016 - IPJ SuceavaEvenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 29.06.2016, ora 13.10, în timp ce conducea autoturismul pe str. 22 Decembrie, din municipiul Vatra Dornei, o femeie de 62 de ani, din județul Satu Mare, a surprins şi accidentat ușor o femeie de 59 de ani, din localitate, angajată în traversarea străzii pe trecerea de pietoni semnalizată şi marcată corespunzător.
Cei doi participanți la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 29.06.2016, în jurul orei 16.40, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, pe raza orașului Vicovu de Sus, un bărbat de 27 de ani, din municipiul Rădăuți, nu a păstrat o distanță corespunzătoare față de autoturismul condus în fața sa de un tânăr de 19 ani din comuna Voitinel, oprit în spatele autoturismului condus de un bărbat de 29 de ani, din orașul Vicovu de Sus, care la rândul său era oprit la intersecția DN 2E, cu DJ 178C, pentru a acorda prioritate autoturismelor care se deplasau din sens opus, intrând în coliziune cu acesta.
După producerea coliziunii, autoturismul condus de tânărul de 19 ani a fost proiectat în autoturismul condus de bărbatul de 29 de ani care se afla în fața sa, iar autoturismul condus de bărbatul de 27 de ani a fost proiectat pe sensul opus, unde a intrat în coliziune cu autoturismul condus de o femeie de 44 de ani, din comuna Sucevița, care se deplasa regulamentar.
Din accident, a rezultat vătămarea corporală a unui minor de 5 ani, din comuna Vicovu de Jos, pasager în autoturismul condus de femeia de 44 de ani, precum și rănirea ușoară a acesteia și a conducătorului auto de 27 de ani.
Trei dintre conducătorii auto, mai puțin victima de 27 de ani au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, celor 4 șoferi, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 29.06.2016, în jurul orei 17.10, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209C, în comuna Drăgoiești, un localnic de 43 de ani, ce nu posedă permis de conducere, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și a intrat în coliziune cu un stâlp de susţinere a reţelei electrice.
Din accident, a rezultat rănirea conducătorului auto, decesul unui bărbat de 54 de ani și rănirea ușoară a unui bărbat de 46 de ani, ambii din comuna Moara, pasageri în autoturism.
Din cauza leziunilor suferite, conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 29.06.2016, în jurul orei 18.17, în timp ce conducea autoturismul, în intersecţia B-dul Bucovina cu strada Mihail Kogălniceanu din orașul Gura Humorului, un localnic de 33 de ani, a surprins și accidentat ușor o minoră de 16 ani, din comuna Capu Câmpului, angajată regulamentar în traversarea părţii carosabile, pe marcajul pietonal semnalizat corespunzător.
Cei doi participanți la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.



Dosar penal la regimul rutier

La data de 29.06.2016, ora 06.05, I.P.J. Suceava a fost sesizat prin „S.N.U.A.U 112” despre faptul că, pe raza comunei Rădășeni, a avut loc un eveniment rutier.
Polițiștii deplasați la fața locului, au identificat pe DJ 209A, o autoutilitară în afara părții carosabile și pe conducătorul acesteia, un bărbat de 28 de ani, din comuna Rădășeni.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.




Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

La data de 29.06.2016, ora 16.00, un bărbat de 83 de ani, din municipiul Suceava, a sesizat poliţia despre faptul că, în cursul zilei, persoane necunoscute i-au sustras din locuință o sumă de bani.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 29.06.2016, în jurul orei 14.00, la locuința victimei s-a prezentat o femeie necunoscută, care, sub pretextul că este nora unei vecine, a adus mai multe produse cu titlul de pomană și a pătruns în apartament, după care, a așezat pe o farfurie fructe și produse alimentare.
Astfel, profitând de vârsta înaintată și de neatenția victimei, femeia i-a sustras o sumă de bani aflată la vedere, după care a plecat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de poliţişti, în vederea identificării autoarei şi recuperarea prejudiciului.

La data de 29.06.2016, în continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind tentativa la infracțiunea de tâlhărie, comisă în noaptea de 26/27.06.2016, în dauna unui bărbat din comuna Dumbrăveni, din anexa locuinței căruia s-a încercat sustragerea unui utilaj electric, fiind surprinși de fiul acestuia, care a fost agresat, polițiștii au reuşit probarea activităţii infracţionale a celor doi suspecți, identificați la fiind doi tineri de 20 şi respectiv de 21 de ani, ambii din comuna Dumbrăveni, care au fost reținuți pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, fiind încarcerați în arestul I.P.J. Suceava.
În cursul zilei de 30.06.2016, cei doi suspecţi urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de sesizare a instanţei de judecată, în vederea arestării preventive.
Cercetările continuă faţă de cei doi suspecți în vederea probării întregii activităţi infracţionale, cei doi fiind bănuiţi de comiterea şi a altor infracţiuni contra patrimoniului, comise tot pe raza comunei Dumbrăveni.
Mai nouă Mai veche