Incendiu în localitatea Ştirbăţ, 7 iunie 2016

Incendiu în localitatea Ştirbăţ
07.06.2016, ora anunţării la 112 - 18:20

Militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Udeşti, au intervenit cu trei autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui C.F., din satul Ştirbăţ, comuna Udeşti.
La sosirea echipajelor, ardeau acoperişul casei şi al unei anexe. Flăcările se manifestau şi în interiorul locuinţei şi exista pericolul de propagare la o gospodărie aflată în imediata apropiere.
Au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, acoperişul anexei pe 30 de metri pătraţi, bunuri materiale din cele două camere de locuit (electronice, electrocasnice, mobilier, textile şi altele), tâmplărie din PVC şi circa 8 metri cubi lemn de foc. S-au degradat pereţii şi planşeele celor două construcţii.
Pe timpul intervenţiei, echipajul pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical soţiei proprietarului, în vârstă de 66 de ani, care a suferit un atac de panică. Femeia a fost transportată la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, pentru investigaţii suplimentare.
Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect.
Incendiul a fost lichidat la ora 20:35, iar pompierii au salvat gospodăria învecinată.


Purtător de cuvânt - plt.adj. Alin GĂLEATĂ
Mai nouă Mai veche