Buletin de presă, 3 iunie 2016 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de către poliţişti

La 02.06.2016, ora 17.45, în timp conducea autoturismul pe DN 2, pe raza localității Vadu Moldovei, într-o curbă la stânga, un bărbat de 38 de ani din județul Iași, a derapat și a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu autoutilitara condusă regulamentar de un bărbat de 31 de ani, din municipiul Fălticeni.
În urma accidentului, a rezultat decesul conducătorului auto de 38 de ani și vătămarea corporală ușoară a unui bărbat de 48 de ani, din municipiul Fălticeni, pasager în autoutilitara care circula regulamentar și care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, fără însă să rămână internat.
Conducătorul auto de 31 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 02.06.2016, ora 19.07, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17A, în interiorul localității Marginea, o femeie de 52 de ani, localnică, s-a angajat în depășirea unei biciclete condusă de o femeie de 65 de ani, din localitate, după care, a virat spre dreapta pentru a intra pe un drum comunal neclasificat, moment în care, a acroșat-o cu laterală dreaptă a mașinii și a proiectat-o pe carosabil.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a biciclistei.
Cele două participante la trafic au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, conducătoarei auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 02.06.2016, în jurul orei 19.10, în timp ce conducea autoutilitara cu semiremorcă pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, un bărbat de 45 de ani, din comuna Boroaia, a efectuat o manevră de viraj la dreapta, ocazie cu care, a acroșat autoturismul condus regulamentar de o tânără de 19 ani, din comuna Udești, care a suferit leziuni ușoare.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 02.06.2016, în jurul orei 06.00, Poliția orașului Gura Humorului a fost sesizată de spitalul din localitate despre faptul că, la unitatea medicală s-a prezentat un bărbat de 39 de ani din comuna Cacica, victima unui accident rutier comis în seara zilei de 01.06.2016, pe DC 21, în localitatea Pîrteştii de Sus.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 01.06.2016, în jurul orei 21.00, în timp ce conducea motoscuterul pe DC 21 Rodina, în interiorul localităţii Pîrteştii de Sus, fără cască de protecție, datorită neadaptării vitezei la condiţiile de drum şi a lipsei de experienţă în conducere, bărbatul de 39 de ani a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-un şanţ, după care, a dus mopedul proprietarului vehiculului din aceiaşi localitate și s-a deplasat la domiciliu, fără să sesizeze poliția.
Ulterior, în jurul orei 04.30, victima a solicitat ambulanţa care l-a transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul de 39 de ani nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal față de bărbatul de 39 de ani sub aspectul comiterii infracţiunilor de ”conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care nu posedă permis de conducere” şi ”vătămare corporală din culpă”, iar față de proprietarul mopedului sub aspectul comiterii infracţiunii de ”încredinţarea unui autovehicul spre a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

La 02.06.2016, în jurul orei 22.00, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DC Frătăuții Vechi, autoturismul condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Gălănești.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La 02.06.2016, ora 22.40, Poliția comunală Șcheia a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” de un tânăr de 20 de ani, din orașul Salcea, despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din autoturismul parcat pe o stradă din comuna Șcheia.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de neglijența victimei, care a lăsat la vedere pe banchetă o borsetă, după ce au spart geamul unei portiere a autoturismului, persoane necunoscute au sustras borseta cu diverse bunuri de uz personal, prejudiciul total fiind de circa 500 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la modul de asigurare a vehiculelor, dar şi cu privire la locaţiile de parcare şi la bunurile pe care cetăţenii le lasă în interiorul autoturismelor.
Pentru a preveni furturile din auto, poliţiştii recomandă:
  • nu parcaţi autoturismul în zone neiluminate, la adăpostul întunericului, hoţii pot acţiona nestingheriţi;
  • nu lăsaţi în interiorul autoturismului acte sau alte valori ;
  • în timpul zilei asiguraţi-vă autoturismul prin blocarea tuturor portierelor ;
  • când părăsiţi autoturismul, chiar pentru un minut, nu vă zgârciţi cu timpul dumneavoastră şi asiguraţi portierele ; indicat ar fi şi cuplarea sistemului de alarmă;
  • nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare, genţi sau lucruri ce ar putea trezi interesul hoţilor; aceştia acţionează atât în parcările aglomerate cât şi din mers, încercând portierele maşinilor staţionate;
  • dacă la bordul autoturismului aveţi montată aparatură electronică de valoare, gen, radio casetofoane scumpe sau CD playere, sisteme de navigaţie, staţii auto, este indicat să fie luate în casă pe timpul nopţii;
  • încercaţi să montaţi aparatura audio pe un sistem tip şină, cu fişe, care să permită o deconectare uşoară şi fără riscuri ;
  • nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii ;
  • nu lăsaţi în maşină bani, cărţi de credit, ordine de plată sau alte obiecte ; obiceiul de a încuia în torpedou banii , atrage de obicei atenţia;
  • cumpăraţi-vă şi dotaţi-vă autoturismul cu sisteme sigure antifurt pentru portiere, portbagaj şi nu în ultimul rând pentru rezervor.
Mai nouă Mai veche