VIDEO Intervenţii ale pompierilor militari suceveni, în urma manifestărilor fenomenelor meteo periculoase

StiriSuceavaÎn urma avertizărilor de fenomene meteo periculoase de luni, 27 iunie a.c., la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a fost activat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, cu reprezentanţi ai pompierilor militari, prefecturii, poliţiei, jandarmeriei şi ai S.G.A. (Sistemul de Gospodărire a Apelor). De asemenea, prin Dispeceratul comun ISU-SAJ s-au informat imediat toate primăriile de pe raza judeţului, cu privire la atenţionările emise. În paralel, pompierii militari au pregătit tehnica şi mijloacele de intervenţie la nivelul fiecărei subunităţi de salvatori din judeţ şi au suplimentat efectivele de intervenţie, fiind chemaţi de acasă salvatorii aflaţi în turele libere.

37 de pompieri militari, cu 16 mijloace de intervenţie, sprijiniţi de poliţişti, jandarmi, lucrători ai Serviciilor Voluntare şi ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de (în total 89 persoane cu 30 mijloace de intervenţie), au intervenit în urma ploilor torenţiale, care au afectat localităţile Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Gemenea şi Chiril.

Din primele estimări, în perioada de manifestare a codurilor de avertizare/atenţionare au fost înregistrate următoarele situaţii de urgenţă, generate de fenomenele meteo periculoase:
- municipiul Câmpulung Moldovenesc, pe str. Calea Bucovinei, pompierii militari au intervenit pentru evacuarea apei, de pe o suprafaţă de 200 de metri pătraţi, din subsolul unui hotel;
- municipiul Câmpulung Moldovenesc, pe str. Mihail Sadoveanu, s-a evacuat apa dintr-un beci şi anexele unei gospodării;
- comuna Crucea, în satul Chiril, pârâul Chiril a ieşit din matcă şi inundat 8 curţi, 2 locuinţe şi 2 anexe, a afectat 10 podeţe (7 distruse şi 3 avariate). De asemenea, a fost distrus un drum comunal pe o distanţă de 100 de metri liniari, şi au fost rupţi doi stâlpi, dintr-o reţea electrică de joasă tensiune;
- comuna Stulpicani, sat Gemenea, pârâul Pătrăuceni a ieşit din matcă şi a afectat 9 gospodării (14 anexe şi 9 curţi) şi a distrus 6 podeţe;
- municipiul Suceava, str. Mihai Eminescu, pompierii militari au intervenit pentru evacuarea apei dintr-un garaj inundat;
- municipiul Suceava, str. Oituz, pompierii militari au intervenit pentru evacuarea apei dintr-un subsol, al unui bloc de locuinţe, inundat.

În total, în cele patru localităţi afectate, s-au înregistrat 2 locuinţe inundate, 17 anexe, 18 curţi, 2 subsoluri, un drum comunal distrus pe 100 de metri liniari şi 16 podeţe afectate (13 distruse şi 3 avariate).

Zonele critice au fost în permanent monitorizate pe tot parcursul nopţii, urmând ca în perioada următoare, comisii mixte să se deplaseze în teren şi, împreună cu autorităţile locale, să evalueze pagubele generate de inundaţii.

Purtător de cuvânt - plt.adj. Alin GĂLEATĂ

Niciun comentariu

Un produs Blogger.