Buletin de presă, 1 iulie 2012 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 1 iulie 2012 - IPJ SuceavaEvenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 30.06.2016, în timp ce conducea autoturismul pe strada 22 Decembrie din municipiul Suceava, la intersecţia cu strada Căpitan Grigore Andrei, un bărbat de 55 de ani, din localitate, a efectuat un viraj la stânga şi nu a acordat prioritate de trecere unui biciclist de 76 de ani, localnic, intrând în coliziune cu acesta.
În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a biciclistului, care a fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă, nu a rămas internat.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 30.06.2016, în jurul orei 20.26, în timp ce s-a pus în mişcare de pe loc cu autoturismul pentru a pătrunde pe DC 200, din comuna Ipotești, un localnic de 35 de ani, nu s-a asigurat și nu a acordat prioritate de trecere motocicletei condusă regulamentar de un minor de 17 ani, din localitate, intrând în coliziune cu aceasta.
Din impact, a rezultat vătămarea corporală ușoară a motociclistului, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, minorul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 30.06.2016, ora 22.31, în timp ce conducea autoturismul în localitatea Arbore, o tânără de 21 de ani, din orașul Cajvana, a surprins și acroșat un localnic de 46 de ani, care se deplasa în calitate de pieton, pe carosabil, în aceeași direcție.
În urma impactului, a rezultat avarierea autoturismului și rănirea pietonului, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.



Dosare penale la regimul rutier

La data de 29.06.2016, în jurul orei 20.15, o patrulă din cadrul Poliției orașului Broșteni a oprit pe DC Cotârgași-Broșteni, motocicleta condusă de un localnic de 20 de ani, care nu purta cască de protecție.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu este posesor de permis de conducere pentru nici o categorie auto, motocicleta nu este înmatriculată în circulație și nu are montată tăblița de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducere unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, motocicleta fiind indisponibilizată până la soluționarea cauzei.

La data de 30.06.2016, în jurul orei 03.15, un echipaj de poliție a oprit pentru control la intersecția unui drum forestier cu DJ 175 din comuna Moldova Sulița, autoturismul condus de un tânăr de 25 de ani, din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 30.06.2016, ora 17.40, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe strada Caporal Ciofu din municipiul Fălticeni, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un tânăr de 26 de ani din localitate.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul are permisul de conducere reținut din 11.03.2016, iar valabilitatea numerelor provizorii este expirată din 14.03.2016.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 30.06.2016, ora 18.10, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DC 65A, din comuna Fântânele, autoutilitara condusă de un localnic de 45 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, iar autoutilitara nu are asigurare RCA şi nici ITP valabil.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, a fost sancționat contravențional și i s-au ridicat plăcuţele cu numărul de înmatriculare şi certificatul de înmatriculare al autoutilitarei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Material lemnos confiscat de poliţişti

La data de 30.06.2016, ora 14.07, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DN 2H, pe raza comunei Putna, autoutilitara condusă de un tânăr de 25 de ani, din comuna Voitinel, care transporta material lemnos.
În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat faptul că, datele consemnate în avizul de însoțire nu corespund cu materialul lemnos transportat, sens în care, autoutilitara a fost condusă la sediul Ocolului Silvic Putna, unde, în urma inventarierii, specialiștii silvici au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal cantitatea de 13,80 m.c. lemn rotund de esență rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 2.800 lei a fost confiscat, fiind predat în custodie Ocolului Silvic Putna.


Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La data de 30.06.2016, ora 13.45, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112”, despre faptul că, în cursul zilei, persoane necunoscute au sustras bunuri din autoturismul unui localnic de 56 de ani.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de neglijența victimei care și-a lăsat la vedere borseta, în interiorul autoturismului parcat în jurul orei 11.40 pe o stradă din municipiul Suceava, persoane necunoscute au spart geamul unei portiere și au sustras borseta cu bani și documente.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Pentru reducerea riscului de victimizare, polițiștii suceveni recomandă deținătorilor de autoturisme:
Nu lăsaţi în autoturism, la vedere, aparate GPS, telefoane mobile, genţi sau alte bunuri de valoare. Fiind vizivile, acestea sunt „tentante”, chiar şi ziua, reprezentând o provocare pentru toate categoriile de hoţi.
Pe timpul nopţii încercaţi să parcaţi autoturismul în locuri iluminate sau pe artere principale.
Nu lăsaţi autoturismul deschis, chiar dacă îl părăsiţi doar pentru câteva momente.
Hoţii pot profita de fiecare clipă de neglijenţă în ceea ce priveşte siguranţa autoturismului dumneavoastră. Mai mult interes în protecţia bunurilor personale vă scuteşte de neplăceri.
Mai nouă Mai veche