Buletin de presă, 13 iulie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 13 iulie 2016 - IPJ SuceavaDosar penale la regimul rutier

La 12.07.2016, ora 10.17, un bărbat, de 86 de ani, din municipiul Rădăuți, se deplasa pe o alee spre Str. Mihai Viteazu. Când a ajuns în capătul acestei alei s-a oprit pentru a se asigura la traversarea străzii. La un moment dat un autoturism de culoare închisă ce se afla staționat pe Str. Mihai Viteazu, a efectuat manevra de mers înapoi, l-a acroșat pe pieton cu partea din spate, după care și-a continuat deplasarea spre Str. Calea Bucovinei.
În urma impactului pietonul a căzut pe carosabil suferind leziuni în zona capului.
Acesta a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Municipal Rădăuți, necesitând pentru vindecare cca. 5-7 zile de îngrijiri medicale. Nu a fost necesară internarea. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Victima nu a putut da relații despre autoturismul implicat în accident.
Se efectuează cercetări pentru identificarea autovehiculului implicat in accident și a conducătorului auto.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”.


Dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă

La 12.07.2016, a fost identificați pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, 2 cetăţeni ucraineni, ambii de 25 de ani, care transportau un colet voluminos.
Având în vedere că aceştia prezentau un comportament suspicios, persoanele au fost legitimate și li s-a făcut controlul bagajelor, în coletul în cauză fiind găsită cantitatea totală de 180 pachete cu ţigarete ce aveau aplicate banderole fiscale emise de autorităţile ucrainene.
Cu privire la cantitatea de ţigarete identificată, cei doi au declarat că intenţionau să o comercializeze către diferite persoane interesate din municipiul Suceava.
În cauză s-a procedat la ridicarea cantităţii de ţigarete, fiind întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „contrabandă”.


Faptă de natură penală cercetată de către poliţişti

La 12.07.2016, ora 09.00, Poliţia Municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată de către o femeie, de 39 de ani, localnică, cu privire la faptul că în noaptea precedentă, persoane necunoscute i-au sustras din apartament mai multe bunuri.
Apartamentul persoanei vătămate este situat la parterul blocului, iar în noaptea de 11/12.07.2016, a lăsat geamurile de la ambele dormitoare deschise, în intervalul orar 20.30/02.00. În această perioadă atât reclamanta cât şi mama sa în vârstă de 63 de ani s-au aflat în apartament, respectiv în bucătărie şi sufragerie. În jurul orei 02.00 din data de 12.07.2016, a constatat că dintr-unul din dormitoare ale cărui geamuri au fost lăsate deschise i-a fost sustras un televizor şi o unitate pc, valoare totală a prejudiciului fiind de 1400 lei.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „furt calificat”.
Mai nouă Mai veche