O afacere de milioane... însă doar pentru infractori

O afacere de milioane... însă doar pentru infractoriCu toate că poliţiştii mediatizează intens recomandări preventive pe linia prevenirii înşelăciunilor cu sprijinul constant al reprezentanţilor mass-media, mai sunt persoane, în special persoanele vârstnice care cad în continuare victime ale înşelăciunilor prin diverse moduri de operare.

La 12.07.2016, ora 11.26, poliţiştii din cadrul secţiei de poliţie Vadu Moldovei au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat, de 82 de ani, din comuna Vadul Moldovei, că, în jurul orelor 11.00, persoane necunoscute i-au sustras din locuință suma de 14.000 lei.
La data de mai sus, în jurul orei 10.50 la locuința bărbatului s-au prezentat patru persoane, 3 bărbați și o femeie, care i-au solicitat să le vândă fasole. Persoana vătămată care era la locuință împreună cu soția sa, s-a urcat în podul casei, de unde a luat o găleată cu fasole și le-a dat-o acestora, primind în schimb o bancnotă de 500 lei, solicitându-i-se rest suma de 400 lei. Apelantul a intrat într-o bucătărie de vară, unde avea într-o cutie suma de 14.000 lei, pe care a lăsat-o la vedere, a revenit în curte și i-a înmânat unuia dintre bărbați suma de 400 de lei ca rest. Între timp femeia din grup i-a distras atenția soției persoanei vătămate, cerându-i ceva de mâncare, iar unul dintre bărbați i-a solicitat reclamatului să-i aducă o sticlă cu vin din beci.
În timp ce a intrat în beci după vin una dintre persoane a pătruns în bucătărie pe ușa lăsată deschisă de partea vătămată, de unde a sustras suma de 14.000 lei.
Când partea vătămată a revenit din beci persoanele respective dispăruseră, iar la scurt timp acesta a costata lipsa banilor și a apelat S.N.U.A.U. 112.
S-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „furt calificat”.

Poliţiştii reamintesc faptul că, un mod de operare distinct îl reprezintă vânzarea unor diferite obiecte de uz casnic direct la domiciliu sau oferta de a efectuat anumite lucrări gospodăreşti. Toate acestea sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa victimei, iar în momente de neatenţie sunt sustrase bunuri şi valori din casă.
De aceea recomandăm cetăţenilor să nu dea curs unor astfel de oferte care de cele mai multe ori sunt la preţuri mari şi calitate mică.
De asemenea nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.
Tuturor celor care au de făcut diverse reparaţii în gospodărie, le recomandăm să angajeze firme autorizate şi să nu se încreadă în preţul mic oferit de aceste persoane.

În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!

Poliţiştii recomandă efectuarea de activităţi de comerţ doar în spaţiile special amenajate şi cu respectarea legislaţiei în vigoare privind actele de comerţ.
Mai nouă Mai veche