Buletin de presă, 17 iulie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 17 iulie 2016 - IPJ SuceavaEvenimente rutiere cercetate de către poliţişti

La 15.07.2016, ora 18.00, în loc. Ipoteşti, un bărbat, de 20 de ani, din localitate, în timp ce conducea motocicleta proprietate personală, a pierdut controlul asupra motociclului şi a intrat în coliziune cu un gard.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a bărbatului.
Conducătorul motociclului a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, procedându-se la recoltarea de probe biologice.
Procedându-se la verificarea în bazele de date s-a constatat faptul că cel în cauză nu posedă permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul pe care acesta l-a condus.

La 16.07.2016, în jurul orei 12:30, Poliția Municipiului C-lung Moldovenesc a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe strada Calea Bucovinei din municipiu s-a produs un eveniment rutier soldat cu victime omenești.
În urma verificărilor s-a stabilit că la data de mai sus, conducătorul auto, un bărbat de 20 ani, din comuna Moldova Sulița, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, pe Strada Calea Bucovinei din Câmpulung Moldovenesc, a intrat în depășirea unei coloane de autovehicule, fără a se asigura corespunzător, intrând în coliziune frontală cu un alt autoturism, condus de un bărbat, de 45 de ani, din comuna Todirești, care circula regulamentar din sens opus.
În urma coliziunii celor două autoturisme a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto de 45 de ani, și a patru pasageri din autoturismul condus de acesta.
Toate victimele au fost transportate cu ambulanțele la Spitalul Municipiului Câmpulung Moldovenesc pentru îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.
În cauza s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”.

La 16.07.2016, ora 16.30, am fost sesizaţi prin SNUAU 112, despre faptul că pe raza comunei Volovăţ a avut loc un eveniment rutier.
În urma verificărilor s-a stabilit faptul că, o femeie, de 31 de ani din orașul Solca, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, pe raza comunei Volovăț, a fost surprinsă de apariţia pe carosabil din laterală, a unei bicicliste o minoră, de 11 ani, din localitate, moment în care a oprit, iar minora a acroşat cu bicicleta autoturismul.
În urma impactului minora nu a suferit leziuni.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii.

La 16.07.2016, ora 17:24, Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul ca pe raza comunei Rîșca s-a produs un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că la data de mai sus, ora 17:20, un bărbat, de 74 ani, din comuna Râșca, în timp ce se deplasa pe bicicletă pe drumul comunal Dumbrăveni-Rîșca pe contrasens, a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de către un bărbat, de 48 de ani, tot din comuna Râșca.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a bărbatului de 74 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Municipiului Fălticeni unde a şi rămas internat.
Atât conducătorul bicicletei cât și conducătorul auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

La 16.07.2016, ora 18:00, Poliţia Municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că pe DN 17 s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a două persoane.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că la data de mai sus, ora 17:50, o femeie, de 25 ani, din orașul Frasin, în timp ce conducea autoturismul a pierdut controlul acestuia şi a părăsit partea carosabilă prin partea stângă a sensului de mers izbindu-se de un stâlp de beton.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală atât a conducătoarei auto cât şi a pasagerei o minoră, de 3 ani, din orașul Frasin. Victimele au fost transportate cu ambulanţa la secţia UPU a Spitalului Judeţean Suceava, dar nu au rămas internate.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și ulterior i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier

La 15.07.a.c., ora 18:25, pe DJ 174 D com. Dorna Candrenilor, a fost oprit pentru control mopedul condus de un bărbat, de 37 de ani, din com. Dorna Candrenilor.
S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal.

La 15.07.2016, ora 18.55, pe raza orașului Salcea, pe strada Ștefan cel Mare a fost identificat în trafic un autoturism, a cărui conducător auto a plecat în grabă la vederea echipajului de poliție.
S-a procedat la urmărirea acestuia fiind oprit ulterior.
La volanul autoturismului se afla un bărbat, de 44 de ani, din localitate.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal.

La 17.07.2016, ora 03.30, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Marginea au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe raza comunei Marginea.
Conducătorul auto a fost legitimat ca fiind un bărbat, de 30 de ani, din comuna Marginea, acesta emanând halenă alcoolică.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

La 17.07.2016, ora 01.40, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Marginea au oprit pentru control o autoutilitară, care se deplasa pe DJ209K din comuna Marginea.
Conducătorul auto a fost legitimat ca fiind un bărbat, de 38 de ani, din comuna Marginea, acesta emanând halenă alcoolică.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Întrucât bărbatul a declarat că nu are asupra sa permisul de conducere, au fost efectuate verificări în bazele de date ale Poliției Române, rezultând că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.
Susnumitul a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui autovehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.
Mai nouă Mai veche