Buletin de presă, 3 iulie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 3 iulie 2016 - IPJ SuceavaEvenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 01.07.2016, în jurul orei 13.10, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209C, în interiorul localității Liteni din comuna Moara, un bărbat de 31 de ani, din municipiul Fălticeni, a surprins și accidentat o minoră de 3 ani, localnică, care, nefiind supravegheată, s-a angajat în traversarea părții carosabile, prin loc nepermis și fără să se asigure.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 02.07.2016, în jurul orei 02.22, în timp ce conducea autoturismul pe un DC neclasificat, din interiorul localității Volovăț, pe fondul consumului de alcool și a neadaptării vitezei la condițiile de drum, o femeie de 56 de ani, din municipiul Rădăuți, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț de pe marginea drumului.
În urma impactului, a rezultat avarierea autoturismului și vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 02.07.2016, ora 12.10, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 178D, pe raza comunei Todirești, ajungând la intersecţia cu un drum comunal neclasificat, un bărbat de 28 de ani, din municipiul Suceava, a efectuat un viraj la stânga fără să se asigure, moment în care, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de un tânăr de 24 de ani, din orașul Cajvana, aflat în depășirea lui.
Din accident, a rezultat vătămarea corporală ușoară a motociclistului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, acestuia și motociclistului li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul de 24 de ani, nu posedă permis de conducere corespunzător categoriei moto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 02.07.2016, ora 14.20, în timp ce conducea motoscuterul înmatriculat pe DC 71, în comuna Moara, un localnic de 27 de ani, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a acroşat un autoturism parcat, după care, a intrat în coliziune frontală cu podeţul din faţa unui imobil, autoaccidentîndu-se.
Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul de 27 de ani, nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar motoscuterul nu figurează ca fiind înmatriculat sau înregistrat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 02.07.2016, în jurul orei 23.55, în timp ce conducea autoturismul pe un DN 29, în afara localității Dumbrăveni, într-o curbă uşoară la dreapta, un bărbat de 37 de ani, din oraşul Salcea, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens, după care, a intrat în şanţul de scurgere a apei pluviale unde s-a răsturnat.
În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto și rănirea uşoară a unui tânăr de 24 de ani, din orașul Salcea, pasager în autoturism.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din cercetări, polițiștii au stabilit și faptul că, în autoturism s-a mai aflat un tânăr de 27 de ani din orașul Salcea, identificat ulterior la aproximativ 30-35 metri de locul producerii accidentului, în vegetaţia din şanţul de scurgere a apei pluviale și aflat în stare gravă.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 03.07.2016, în jurul orei 02.35, în timp ce conducea imprudent bicicleta în parcarea unei societăți comerciale din orașul Gura Humorului, după ce a participat la o nuntă, un bărbat de 63 de ani, din comuna Păltinoasa, a pătruns pe partea carosabilă a DN 17, moment în care, a fost surprins şi accident mortal de un autoturism, al cărui conducător auto nu a oprit, ci şi-a continuat deplasarea.
Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de „ucidere din culpă” și „părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie”, în vederea identificării autoturismului implicat în accident și a conducătorului acestuia.



Dosare penale la regimul rutier

La 01.07.2016, ora 16.03, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DN 15C, în localitatea Fântâna Mare, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un bărbat de 38 de ani din orașul Gura Humorului, depistat cu aparatul radar, în timp ce circula cu viteza de 86 km/h, pe un sector de drum cu limita de 50 km/h.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere suspendat, iar dovada este expirată din 26.06.2016.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 02.07.2016, ora 10.25, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DJ 178, pe raza comunei Satu Mare, mopedul înregistrat, condus de un bărbat de 43 de ani, din comuna Iaslovăț, care a prezentat un permis de conducere provizoriu emis de autoritățile din Marea Britanie.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere valabil pe teritoriul României.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 02.07.2016, ora 17.00, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DC 45 din localitatea Horodnic de Sus, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu condus de o minoră de 16 ani, din comuna Marginea, care nu posedă permis de conducere.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în cursul zilei, în jurul orei 16.30, minora i-a cerut prietenului ei de 20 de ani, din comuna Horodnic de Jos, cheile autoturismului pe care ulterior l-a condus pe drumurile publice din localitățile Horodnic de Jos și Horodnic de Sus.
În cauză s-a întocmit dosar penal față de minora de 16 ani sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” și față de prietenul ei de 20 de ani sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care se știe că nu deține permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

La 02.07.2016, ora 20.30, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Marginea, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un localnic de 36 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere anulat din data de 20.10.2013.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 02.07.2016, ora 20.30, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DJ 178, pe raza comunei Satu Mare, autoturismul condus de un tânăr de 19 ani, din comuna Grănicești.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.



Material lemnos confiscat de poliţişti

La 01.07.2016, ora 09.35, un echipaj mixt, format din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, a oprit pentru control pe drumul forestier Brodina Axial, de pe raza Ocolului Silvic Brodina, autoutilitara cu remorcă, condusă de un bărbat de 25 de ani, din comuna Straja, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, echipa de control a constatat faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 21,16 m.c. material lemnos, care nu corespundea calitativ, cantitativ şi din punct de vedere al speciei cu cea înscrisă în avizele de însoţire prezentate pentru control.
În cauză, s-a dispus sancţionarea contravenţională a conducătorului auto cu amendă în cuantum de 5.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171/2010 și confiscarea materialului lemnos în valoare de 5.300 lei, ce a fost predat în custodie Ocolului Silvic Brodina.



Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La 01.07.2016, ora 08.00, Poliţia orașului Milişăuţi a fost sesizată despre faptul că, în noaptea de 30.06./01.07.2016, persoane necunoscute au sustras din incinta unei hale aflate în construcţie pe raza localității, mai multe bunuri ce aparţin firmei administrate de un bărbat de 39 de ani din orașul Salcea, care execută lucrări de montare a pavajului în incinta halei.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de pază sau alarmare și de faptul că, hala aflată în construcție, nu este prevăzută cu uşi sau geamuri, în noaptea de 30.06./01.07.2016, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras unelte și scule folosite de muncitori.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

La 03.07.2016, ora 01.10, o femeie de 51 de ani, din municipiul Vatra Dornei, a sesizat poliția prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, i-a fost sustrasă o tabletă.
În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, persoana bănuită de comiterea furtului a fost identificată pe raza localității, iar în urma controlului corporal, asupra bărbatului respectiv, de 33 de ani, a fost găsită tableta, prejudiciul de 400 lei fiind recuperat integral.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 02/03.07.2016, în timp ce se afla în locuința victimei, pentru discuții cu privire la achiziționarea de materiale în vederea finalizării construcției unei anexe și profitând de lipsa femeii din cameră, suspectul i-a sustras dintr-o poșetă tableta, după care a plecat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche