Control la Serviciul de Ambulanță Județean Suceava

Control la Serviciul de Ambulanță Județean Suceava În perioada 18.04 - 22.04.2016, Corpul de Control al Ministerului Sănătății a efectuat o acțiune de verificare la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Suceava.

Conform raportului, s-a constatat trecerea nelegală din proprietatea statului în proprietatea privată a municipiului Suceava a terenului aferent sediului administrativ pe care îl ocupă Serviciul Județean de Ambulanță Suceava.

Constatarea datează încă din luna octombrie 2014, în urma unui control efectuat atunci, când s-a dispus remedierea acestei situații. Acțiunea de control desfășurată în aprilie arată însă că nu au fost îndeplinite măsurile dispuse.

Mai mult, în luna noiembrie 2014, SAJ a cerut printr-o adresă către Primăria Municipiului Suceava sprijin și pentru trecerea clădirii sediului administrativ în domeniul public sau privat al municipiului Suceava.

Corpul de Control al Ministerului Sănătății a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava pentru posibile fapte de natură penală în acest caz.

După controlul efectuat la SAJ Suceava, Corpul de Control a mai sesizat Parchetul și în alte două probleme. Una ține de modalitatea de organizare a unor concursuri de ocupare de posturi în cadrul SAJ, iar cealaltă ține de casarea unor mijloace fixe.

Din echipa de control au făcut parte reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ai Departamentului de Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne și ai Direcției de Sănătate Publică Timiș.
Mai nouă Mai veche