Incendiu în localitatea Capu Codrului, 11 iulie 2016

Incendiu în localitatea Capu CodruluiIncendiu în localitatea Capu Codrului
11.07.2016, ora anunțării la 112 - 19:03

Pompierii militari suceveni de la subunităţile din Gura Humorului, Suceava, Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Capu Câmpului şi Cornu Luncii, precum şi ai Serviciilor Private pentru Situaţii de Urgenţă ce aparțin Părintelui Gabriel Puiu Florea și lui Ilie Boca, ambii din localitatea Cornu Luncii, au intervenit cu 8 autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria numitei M.D., din comuna Capu Codrului.
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu violenţă la casa de locuit şi la anexele gospodăreşti, existând pericolul de propagare la proprietăţile învecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 0:10.
Au ars acoperişul casei pe 150 de metri pătraţi, acoperişul bucătăriei de vară pe 80 de metri pătraţi, acoperişul de la camera centralei pe 10 metri pătraţi, acoperişul grajdului pe 40 de metri pătraţi, şura pe 80 de metri pătraţi, un atelier şi alte anexe pe o suprafaţă totală de aproximativ 300 de metri pătraţi. Au mai ars aparate electrocasnice, 10 tone de furaje, precum şi acoperişul unei anexe din gospodăria învecinată, pe 60 de metri pătraţi. S-au degradat mai multe bunuri şi izolaţia din polistiren a unei anexe învecinate, pe 10 metri pătraţi.
Pe timpul intervenţiei, echipajul pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical proprietarei, în vârstă de 59 de ani, care făcut un atac de panică, şi fiului acesteia, în vârstă de 26 de ani, care a suferit arsuri minore la nivelul mâinilor. Ambii au refuzat ulterior transportul la o unitate spitalicească.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric generat de un motor electric suprasolicitat.
Pompierii au salvat bunuri gospodăreşti, 5 bovine şi proprietăţile învecinate.
Mai nouă Mai veche