Buletin de presă, 12 iulie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 12 iulie 2016 - IPJ SuceavaDosare penale la regimul rutier

La 11.07.2016, ora 07.45, pe DJ 174, din Oraşul Broşteni, un bărbat, de 45 ani, localnic, în timp ce conducea un moped, neînmatriculat sau înregistrat, fără a poseda permis de conducere şi în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, nu a păstrat distanţa corespunzătoare faţă de autoturismul din faţa sa, care circula regulamentar, condus de către un tânăr, de 20 ani, din localitate, intrând în coliziune cu acesta.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului mopedului, precum și a unui tânăr, de 27 ani, localnic, pasager pe moped.
Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: „vătămare corporală din culpă”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, fără permis de conducere și sub influenţa băuturilor alcoolice”, urmând a se dispune procedural.

La 11.07.2016, în jurul orei 18.00, în localitatea Sadova, un bărbat, de 32 ani, din comuna Stulpicani, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, din cauza vitezei excesive, a intrat în derapaj, a pătruns pe sensul opus de circulație, unde a intrat în coliziune frontală cu roțile din stânga spate ale unei semiremorci, tractată de un autocamion, care era condus regulamentar din sens opus de către un bărbat, de 51 ani, din comuna Sirețel, județul Iași.
În urma impactului conducătorul autoturismului a părăsit locul accidentului, însoţit de trei persoane de sex masculin, pasagere în autoturism, fiind identificat ulterior la domiciliu.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul autotrenului și 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul conducătorului autoturismului, care a refuzat ulterior recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cu ocazia identificării conducătorului autoturismului, a fost identificat și un minor, de 17 ani, pasager în autoturism, care prezenta leziuni la urechea dreaptă, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, fiind externat după acordarea îngrijirilor medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă

La 11.07.2016, în jurul orei 20.300, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Siret, a oprit pentru control, pe strada Alexandru cel Bun din localitate, un autoturism condus de către o femeie, de 41 ani, din orașul Bucecea, județul Botoșani.
Pe scaunul din dreapta față se afla soțul acesteia, un bărbat de 36 ani, , iar la examinarea interiorului autovehiculului au fost identificate pe bancheta din spate mai multe pachete cu țigarete de proveniență extracomunitară.
În urma inventarierii au fost găsite un nr. de 129 pachete de țigarete de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 1300 lei, ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Conducătoarei auto i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă” prev. de art. 270, alin. 3 din Lg. nr. 86/2006, modificată prin OUG nr.54/2010, ce va fi soluționat procedural.
Autoturismul a fost lăsat în custodia conducătoarei auto, până la definitivarea cercetărilor.

La 11.07.2016, ora 23.00, o patrulă de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, în timp ce executau serviciul de patrulare, pe strada Nicolae Iorga din municipiul Suceava, au observat un cetățean care avea asupra lui un bagaj voluminos și care a evitat întâlnirea cu patrula de poliție.
S-a procedat la oprirea și interceptarea persoanei în cauză, fiind identificat un bărbat, de 44 ani, din comuna Slatina, iar cu ocazia controlului bagajului pe care acesta îl avea asupra sa, într-o geantă din rafie au fost găsite un nr. de 500 de pachete de țigarete de proveniență Ucraina, în valoare de circa 6.000 lei, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente de proveniență.
Întreaga cantitate de țigarete a fost ridicată în vederea confiscării.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „contrabandă”, cercetările fiind continuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Suceava.
Mai nouă Mai veche