Neglijenţa - Invitaţie deschisă la furt!

Neglijenţa  - Invitaţie deschisă la furt!Peste un sfert din furturile din locuinţe sau spaţiile comerciale sunt ,,facilitate” de superficialitatea proprietarilor şi lipsa dispunerii unor măsurui minime de siguranţă.
Poliţiştii recomandă proprietarilor care sunt plecaţi pentru perioade lungi la mună în străinătate şi administratorilor de unităţi comerciale să monteze sisteme de alarmare şi să se asigure că ....sunt puse în funcţiune.

La data de 22.07.2016, ora 06.05, Poliția comunală Șcheia a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, persoane necunoscute au sustras bunuri din sediul unei societăți comerciale din localitate.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, întrucât sistemul de alarmare şi supraveghere video al societății nu era funcțional de câteva zile, în noaptea de 21/22.07.2016, prin forțarea unei uși, persoane necunoscute au pătruns într-o hală și au sustras scule și electronice, după care, au distrus alte bunuri din interior.

La data de 23.07.2016, ora 09.10, Postul de poliție Verești a fost sesizat de o localnică de 30 de ani, administrator al unei societății comerciale, despre faptul că, persoane necunoscute au pătruns în magazinul din localitate și i-au sustras mai multe produse.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de pază sau alarmare, în noaptea de 22/23.07.2016, prin forțarea ușii de acces, persoane necunoscute au pătruns în magazin, de unde au sustras băuturi alcoolice, țigări și alte bunuri de consum.
În ambele cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţiştii în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciilor.
Mai nouă Mai veche