Ţigări în valoare de peste 78.000 lei confiscate la frontiera de nord

Ţigări în valoare de peste 78.000 lei confiscate la frontiera de nord
Poliţiştii de frontieră suceveni din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației, au descoperit și confiscat, la „frontiera verde” şi în PTF Siret, 8.330 pachete țigări, în valoare de peste 78.000 de lei, bunuri ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

* În ziua de 14 iulie a.c., în jurul orei 22.00, în P.T.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, Gheorghii C., cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 55 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes Benz.
În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali, folosind și câinele de serviciu Nah, specializat în detectarea produselor din tutun, au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.
Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în plafonul maşinii, cantitatea de 580 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.
Ţigările în valoare de peste 700 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

*În aceeași zi, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Vicovu de Sus, jud. Suceava, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice au descoperit în apropierea frontierei de stat, 16 colete care contineau țigări de proveniență ucraineană.
Coletele au fost transportate la sediul poliţiei de frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.750 pachete cu ţigări, marca Marble.
Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 77.500 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în prezent poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, în cooperare cu grănicerii ucraineni, în vederea identificării persoanelor implicate în activitatea infracțională şi tragerea la răspundere a acestora.

Purtător de Cuvânt al S.T.P.F. Suceava
Cms. şef de poliţie Ilie Poroch-Serițan
Mai nouă Mai veche