Buletin de presă, 11 august 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 11 august 2016 - IPJ SuceavaDosare penale la regimul rutier

La 10.08.2016, în jurul orei 14.30, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, în localitatea Capu Codrului, un bărbat de 70 de ani din comuna Păltinoasa, a efectuat o manevră de viraj la stânga fără să se asigure și a trecut peste marcajul longitudinal continuu, determinându-l pe un bărbat de 34 de ani din județul Sibiu, care conducea motocicleta în spatele său, să vireze brusc, pentru a evita o coliziune, acesta ieşind de pe partea carosabilă și răsturnându-se.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a motociclistului, bărbatul de 70 de ani, părăsind locul accidentului.
Cei doi participanți la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul motocicletei și de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 70 de ani, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 10.08.2016, ora 22.00, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în localitatea Ilişeşti, un cetăţean spaniol de 39 de ani, a intrat în coliziune frontală cu un atelaj hipo neînregistrat și nesemnalizat, care staţiona pe partea carosabilă și care transporta material lemnos.
În urma impactului, a rezultat decesul unei femei de 40 de ani, cetăţean român cu reşedinţa în Spania, domiciliată în municipiul Suceava şi vătămarea corporală a unui minor de 6 ani, domiciliul în Spania, pasageri în autoturism.
Conducătorului auto i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
La fața locului, polițiștii au identificat un tânăr de 25 de ani, din comuna Ciprian Porumbescu şi un bărbat de 49 de ani, din comuna Stroieşti, ca fiind cei care au condus atelajului hipo, atât înaintea, cât şi în momentul producerii accidentului rutier.
Cei doi au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Întrucât nu dețineau documente legale de însoțire a materialul lemnos, cei doi bărbați au fost sancţionați contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie organelor silvice.
În cauză s-a întocmit penal, ce va fi soluționat procedural.

La 10.08.2016, ora 21.18, Poliția orașului Siret a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe DJ 291A, pe raza comunei Grămești, s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale, însă unul dintre conducătorii auto se află sub influența băuturilor alcoolice.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 291A, pe raza comunei Grămești, un localnic de 46 de ani, a semnalizat intenția de a vira la stânga, timp în care, un bărbat de 30 de ani, din aceeași localitate, care conducea autoturismul în spetele său, era deja angajat în depășire, cele două mașini intrând în coliziune.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru bărbatul de 30 de ani și de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru bărbatul de 46 de ani, care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat

La 10.08.2016, în jurul orei 06.18, Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” de un bărbat de 36 de ani, din orașul Milişăuţi, despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din imobilul aflat în construcţie, pe raza municipiului Rădăuți.
Din primele cercetări, polițiști au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de pază sau alarmare și de faptul că, imobilul aflat în construcție nu este locuit, în noaptea de 09/10.08.2016, prin forțarea unui geam, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras scule și unelte folosite în construcție în valoare de circa 5.000 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor. În cazul în care locuinţa în construcţie se află într-o zonă izolată, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului. Nu depozitaţi bunuri în casele aflate în construcţie (mobilier, electronice, electrocasnice, etc.)
Mai nouă Mai veche