Buletin de presă, 15 august 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 15 august 2016 - IPJ SuceavaNeglijenţa – Invitaţie deschisă la furt! Atenţie la modul de asigurare a bunurilor!

Poliţiştii recomandă adoptarea unui comportament preventiv şi dispunerea unor măsuri minime de siguranţă astfel încât să reduceţi riscurile de victimizare în ceea ce priveşte infracţiunile de furt.
Nu lăsaţi bicicletele neasigurate şi nesupravegheate! Depozitaţi bicicletele în locaţii care conferă siguranţă şi asiguraţi-le cu sisteme de protecţie – lanţuri de blocare. Păstraţi documentele de achiziţie şi cel puţin o fotografie cu elementele de specificitate.
Exemplificăm cu un nou caz în care neglijenţa a generat o pagubă de cca. 400 lei.

La data de 14.08.2016, ora 10.37, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Vadu Moldovei au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un bărbat de 63 ani, din comuna Cristești, județul Iași despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras o bicicletă de pe malul iazului din satul Broșteni, comuna Drăgușeni.
Din cercetări s-a stabilit că la 14.08.2016, în jurul orei 09.30, partea vătămată se afla la pescuit pe un iaz din satul Broșteni, iar bicicleta cu care s-a deplasat a lăsat-o rezemată de gardul unui teren agricol din apropierea iazului, fără să o asigure cu încuietoare și fără să aibă vizibilitate asupra acesteia.
În jurul orei 09.30, când a vrut să plece la domiciliu, a constatat că bicicleta i-a fost furată de persoane necunoscute din locul unde o lăsase.
În cauză s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de furt, prejudiciul fiind stabilit la 400 lei.


Evenimente rutiere cercetate de către poliţişti

La data de 14.08.2016, în jurul orei 03.02, un tânăt de 20 ani, din localitatea Bălăciana, posesor permis de conducere valid, în timp ce conducea autoturismul, pe DJ178A, din direcţia Todireşti spre localitatea Părhăuţi, la pătrunderea într-o curbă periculoasă la dreapta nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, părăsind partea carosabilă şi intrând în şanţul situat pe partea stângă a sensului său de mers.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a pasagerului stânga spate, în vârstă de 16 ani, din aceeași localitate.
Personalul medical nu s-a putut pronunţa momentan dacă persoana în cauză rămâne internată sau nu, însă aceasta a fost supusă unor investigaţii suplimentare.
Conducătorul auto a părăsit faţa locului, luând cu acesta plăcuţele de înmatriculare, certificatul de înmatriculare, poliţa RCA şi cheia autoturismului.
Ulterior, şoferul s-a prezentat la sediul Serviciului Rutier, fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. A fost condus la Spitalul Sfântul Ioan cel Nou Suceava unde, i-a fost recoltată o proba biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, şi „părăsirea locului accidentului”.

La data de 14.08.2016, ora 12.55, un bărbat de 63 ani, din orașul Dolhasca, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe DJ 208, pe raza satului Vămeni, din localitatea de domiciliu, a virat la stânga fără să se asigure moment în care a fost acroșat de către autoturismul condus de către un tânăr de 29 ani, din municipiul Fălticeni, posesor al permisului de conducere categoriile BE, CE din anul 2005, care circula în aceeași direcție de mers și care se angajase în depășirea bicicletei.
În urma accidentului biciclistul a fost transportat cu ambulanța la Spitalul municipiului Fălticeni. Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoarea de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

La 15.08.2016, ora 01.08, un bărbat de 30 ani din comuna Frătăuții Vechi, posesor al permisului de conducere categoria B dina nul 2008, conducea autoturismul pe D.J. 178 C, de la domiciliu până în centrul comunei Frătăuții Vechi avândalţi 3 pasageri ci vârste cuprinse între 25 şi 57 de ani, toți localnici.
În centrul comunei, a întors autoturismul pe DJ 178 C către municipiul Rădăuți, iar după o curbă la dreapta a pierdut controlul volanului și a intrat cu autoturismul în șanțul din dreapta a drumului.
În urma impactului a rezultat avarierea autoturismului, ocupanții vehiculului suferind leziuni ușoare.
La Spitalul Municipal Rădăuți conducătorul auto a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest, iar în fața medicului de gardă a refuzat să i se recolteze mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă și refuzul conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 14.08.2016, în jurul orei 14.40, un bărbat de 29 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, posesor al permisului de conducere categoria B, valid, în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Transilvaniei din localitatea de domiciliu, la un moment a virat la stânga fără a se asigura la schimbarea direcției de mers, cu intenția de a intra într-o parcare, intrând în coliziune cu motociclul cu numere de circulație provizorii condus de un tânăr de 27 de ani, din aceeași localitate, posesor al permisului de conducere categoriile A, A1, A2, AM, valid, angajat în depășirea sa în zona de acțiune a indicatorului ,,depășirea interzisă” .
În urma accidentului motociclistul a fost rănit, fiind ulterior transportat la Spitalul de Urgență sf. Ioan cel Nou Suceava.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care i-a fost recoltată o probă biologică de sânge iar conducătorului motociclului i-au fost recoltate probe biologice de sânge la Spitalul de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava.
În urma verificării în baza de date a motociclului s-a stabilit faptul că numerele de circulație provizorii sunt expirate.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 14.08.2016, ora 05.24, un minor de 16 ani, din municipiul Rădăuți, fără a poseda permis de conducere, în timp ce conducea autoturismul pe str. Dimitrie Dan, către str. Piața Unirii, din localitatea de domiciliu, la intersecția semaforizată ce avea semafoarele aprinse pe culoarea galben intermitent, nu a respectat semnificația indicatorului OPRIRE și a intrat în coliziune cu autoturismul condus pe drumul cu prioritate de către un bărbat din comuna Marginea.
Din impact a rezultat doar pagube materiale.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri. În cauză s-a întocmit dosar penal.

La data de 14.08.2016, ora 16.00, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control pe DJ 209K din comuna Marginea, autoutilitara condusă de un tânăr de 22 ani, din orașul Bechet, județul Dolj, constatând că aceasta are dovada înlocuitoare a permisului de conducere cu valabilitatea expirată.
În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

La data de 14.08.2016, ora 22.56, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Vadu Moldovei au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un tânăr de 21 ani, din comuna Cristești, județul Iași despre faptul că în jurul orei 22.50 în calitate de conducător auto, a fost implicat într-o tamponare cu un moped pe raza satului Boura, comuna Forăști.
Din cercetări s-a stabilit că în jurul orei 22.50, tânărul de 21 de ani conducea autoturismul pe D.L. 208 E pe raza comunei Forăști, sat Boura.
La un moment dat, din sens opus circula mopedul condus de un bărbat de 42 ani, din localitate, care s-a dezechilibrat și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul.
Din accident au rezultat avarii ușoare atât la autoturism, cât și la moped și nu au fost victime sau alte pagube materiale.
În urma testării cu aparatul alcooltest a conducătorului auto și a conducătorului mopedului, pentru conducătorul mopedului a rezultat o valoare de 1,60 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal Fălticeni în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
De asemenea, în urma verificării în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
I s-a întocmit dosar penal.

La data de 14.08.2016, ora 22.31, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Suceava, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere şi control trafic pe str. Unirii, au a oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 29 ani, din comuna Crucea, posesor al permisului de conducere categoriile B, C, CE din anul 2006.
Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest din dotarea poliţiei, ocazie cu care a rezultat o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.
Mai nouă Mai veche