Șofer reținut pentru abateri la regimul rutier

Șofer reținut pentru abateri la regimul rutierATENŢIE! NERESPECTAREA LEGISLAŢIEI RUTIERE SE PEDEPSEŞTE CU ... ÎNCHISOAREA!

Este mesajul ferm pe care poliţiştii îl transmit conducătorilor auto care nu respectă legea şi pun în pericol viaţa cetăţenilor şi siguranţa rutieră. În utimele zile 2 persoane care au săvârşit infracţiuni la regimul rutier au ajuns în arestul IPJ Suceava.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia asupra necesităţii rerspectării legislaţiei, siguranţa rutieră fiind o prioritate a Poliţiei Române. Măsurile preventive, inclusiv privative de libertate vor fi aplicate cu fermitate maximă de poliţişti în toate cazurile în care inconştienţa la volan şi nerespectarea legii pot duce la tragedii rutiere.
Exemplificăm alăturat, cu un nou caz în care poliţiştii au identificat în flagrant în cadrul unei acţiuni de prevenire şi combatere a accidentelor rutiere un şofer care a dat dovadă de iresponsabilitate şi a pus în pericol siguranţa celorlalţi, recidivând în activitatea ilicită şi actul infracţional. Pentru faptele sale, şoferul a ajuns în arestul IPJ Suceava.

La data de 13.08.2016, ora 15.09, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe B-dul 1 Decembrie 1918, din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 32 de ani, din comuna Adâncata.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni la regimul rutier, în cursul anului 2015.
Totodată, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul nu are poliţă obligatorie de răspundere civilă auto RCA, iar inspecţia tehnică periodică are termenul de valabilitate expirat din data de 14.07.2009, motiv pentru care, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional.
În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere”, fiind dispusă și măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului ce a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, în cursul zilei de 14.08.2016, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în vederea dispunerii unor măsuri preventive.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.