Buletin de presă, 22 august 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 22 august 2016 - IPJ SuceavaEvenimente rutiere cercetate de către poliţişti

La data de 21.08.2016, în jurul orei 13.45, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 177A, în interiorul localității Frasin, datorită neadaptării vitezei la condiţiile de drum și pe fondul consumului de băuturi alcoolice, un tânăr de 29 de ani, din oraşul Frasin, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune laterală cu gardul unei locuinţe, după care s-a răsturnat.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto, care a fost transportat la spital.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 21.08.2016, în jurul orei 14.50, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17A, în interiorul localității Marginea, o localnică de 27 de ani, a efectuat un viraj spre stânga pentru a intra pe drumul comunal, fără însă să se asigure corespunzător, moment în care, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă în același sens de un localnic de 26 de ani, aflat în depășirea neregulamentară a autovehiculului. În urma impactului, a rezultat decesul conducătorului motocicletei.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, ambii participanți la trafic sunt vinovați de producerea accidentului rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 21.08.2016, ora 07.04, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe str. Traian Vuia din municipiul Suceava, autoturismul condus de un localnic de 23 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 21.08.2015, în jurul orei 08.00, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată de spitalul din localitate, despre faptul că, la unitatea medicală a fost transportat de membrii familiei, un tânăr de 24 de ani din orașul Vicovu de Sus, victima unui eveniment rutier.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orelor 02.30, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2H, pe raza comunei Putna, tânărul de 24 de ani, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit carosabilul, lovind un stâlp.
În urma impactului, conducătorul auto aflat sub influența băuturilor alcoolice nu a suferit leziuni, fiind transportat la domiciliu de un prieten, iar autoturismul a fost preluat de o firmă de tractări auto și transportat în comuna Marginea.
Victima a fost examinată clinic de medicul de gardă, constatând faptul că, aceasta nu a suferit vătămări corporale.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 21.08.2016, în jurul orei 12.40, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, pe raza comunei Rădășeni, un bărbat de 46 de ani, din orașul Salcea, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat din municipiul Suceava.
În urma tamponării, a rezultat avarierea celor două autoturisme.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru bărbatul care circula regulamentar și de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru bărbatul de 46 de ani, căruia, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 21.08.2016, ora 15.55, Secţia 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată prin „S.N.U.A.U 112”, despre faptul că, pe DJ 155A, pe raza comunei Râșca, a avut loc o tamponare, iar unul dintre conducătorii auto se află sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la fața locului au identificat cele 2 autoturisme implicate în eveniment și pe conducătorii acestora, un bărbat din municipiul Fălticeni și un localnic de 62 de ani.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, tamponarea s-a produs ca urmare a neacordării priorității de către conducătorul auto de 62 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto de 62 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 21.08.2016, ora 17.15, o patrulă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti a oprit pentru control pe DJ 208A, din comuna Udeşti, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un localnic de 24 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar numărul de înmatriculare provizoriu al autoturismului este expirat din 04.02.2016.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 21.08.2016, în jurul orei 23.50, un echipaj rutier a oprit pentru control pe str. Gheorghe Doja din municipiul Suceava, autoturismul condus de un bărbat de 33 de ani, din comuna Calafindești.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La data de 21.08.2016, ora 21.39, Secția 4 Poliție Rurală Gălănești a fost sesizată prin „S.N.U.A.U 112”, despre faptul că, în cursul zilei, persoane necunoscute, au sustras bunuri din imobilul nelocuit aparținând unui bărbat de 36 de ani, din comuna Frătăuții Vechi.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de alarmare și de faptul că, imobilul nu este locuit, în cursul zilei, în intervalul orar 16.00 - 19.30, prin forțarea unei uși, persoane necunoscute au pătruns în interiorul locuinței și au sustras băuturi alcoolice și bijuterii.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii recomandă dotarea locuinţelor cu sisteme de supraveghere şi alarmare, astfel încât activitatea infracţională să fie descurajată, iar în cazul săvârşirii unor furturi, identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului să fie mult mai rapidă şi mai facilă.
Mai nouă Mai veche