Buletin de presă, 8 august 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 8 august 2016 - IPJ SuceavaFaptă de natură penală cercetată de către poliţişti

La 07.08.2016, ora 14.24, un tânăr de 22 de ani, din orașul Vicovu de Sus, a sesizat poliția prin „S.N.U.A.U 112” despre faptul că, doi vecini i-au sustras din curtea locuinţei material lemnos.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa de la domiciliu a părții vătămate și de faptul că imobilele acestora se învecinează, 2 localnici, unul de 18 ani și celălalt de 19 ani, au pătruns în curtea locuinței acesteia și au sustras aproximativ 2 m.c. de scândură din lemn de brad, valoarea prejudiciului fiind de circa 1.000 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţişti în vederea identificării autorilor şi recuperarea prejudiciului.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 07.08.2016, în jurul orei 09.55, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208B, în afara localității Dumbrăveni, un bărbat de 41 de ani, din municipiul Suceava, s-a angajat în efectuarea unei manevre de depășire, intrând în coliziune frontală cu autoutilitara condusă regulamentar din sens opus de un bărbat de 31 de ani, din comuna Udești.
Din accident, a rezultat vătămarea corporală ușoară a celor doi conducători auto, precum și a unui bărbat de 32 de ani, din comuna Dumbrăveni, pasager în autoutilitară și a unei minore de 15 ani, din municipiul Fălticeni, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 41 de ani.
Cei doi conducători auto, au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 07.08.2016, ora 22.50, în timp ce conducea mopedul neînregistrat pe un drum comunal din localitatea Mitocu Dragomirnei, un localnic de 17 ani, ce nu posedă permis de conducere, a pierdut controlul asupra direcției de mers, s-a dezechilibrat şi a căzut pe carosabil, suferind leziuni ușoare.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul mopedului a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 07.08.2016, ora 18.50, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe str. Plugari din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 18 ani, din comuna Mălini și în care se afla ca pasageră, sora acestuia de 24 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, autoturismul i-a fost încredințat tânărului pentru a fi condus pe drumurile publice de sora sa, care cunoștea faptul că, acesta nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal, tânărul de 18 ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, iar sora sa de 24 de ani sub aspectul comiterii infracţiunii de „încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus unei persoane pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


Persoane reţinute şi încarcerate în arestul IPJ Suceava

La 04.08.a.c., ora 23.30, pe un drum comunal din comuna Stroiești a fost identificat decedat, un localnic de 77 de ani, victima unui posibil accident rutier și al cărui conducător auto a părăsit locul faptei. Cu ocazia cercetării locului faptei, polițiștii nu au identificat elemente sau părți de caroserie auto.
Întrucât din cercetări, în intervalul orar în care a avut loc evenimentul prin zonă a trecut o autoutilitară, mijlocul auto a fost ridicat în vederea efectuării unor expertize de specialitate.
În continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind accidentul rutier, la data de 07.08.2016 polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a conducătorului autoutilitarei implicate în producerea accidentului, un bărbat de 37 de ani, din localitate, pentru comiterea infracțiunilor de „ucidere din culpă” și „părăsirea locului accidentului”, precum a pasagerului din autoutilitară, un bărbat de 39 de ani din comuna Stroiești, sub aspectul comiterii infracțiunii de „favorizarea făptuitorului”.
Cei doi suspecți au fost încarcerați în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, la 08.08.2016, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, cu propuneri legale de măsuri preventive.

Mai nouă Mai veche