Erbicide și produse pentru protecția plantelor în în valoare de 150.000 de lei confiscate de polițiști în urma unui flagrant realizat în parcarea unei societăți comerciale

Erbicide și produse pentru protecția plantelor în în valoare de 150.000 de lei confiscate de polițiști în urma unui flagrant realizat în parcarea unei societăți comercialeLa data de 13.08.2016, în baza datelor și informațiilor operative deținute, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Suceava, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul I.G.P.R. au organizat o acţiune de identificare şi prindere în flagrant a unei persoane care deţinea ilegal o importantă cantitate de substanţe destinate erbicidării şi protecţiei plantelor cu o valoare de piaţă de cca. 150.000 lei.
Produsele au fost confiscate, în cauză întocmindu-se dosar de cercetare penală.

La 13.08.2016, în urma unor activităţi investigative desfăşurate pe o perioadă mai lungă de timp, în parcarea unei societăţi comerciale de curierat rapid situată în localitatea Şcheia, jud. Suceava, a fost prins în flagrant un bărbat de 32 de ani, din Republica Ucraina, în timp ce deţinea asupra sa cantitatea de 299 flacoane de erbicid a câte 100 grame de substanţă fiecare.
În continuare, procedându-se la efectuarea de verificări s-a constatat faptul că acestea au fost introduse fără drept în ţară în cursul anului 2016, de către susnumit, ulterior acesta încercând comercializarea erbicidului, prin intermediul unui site de vânzări.
Poliţiştii au monitorizat în permanenţă activitatea infracţională, reuşind în data de 13.08.2016 să localizeze cu exactitate persoana în cauză şi să o reţină în condiţii de deplină siguranţă. La acţiune au participat poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Suceava, fiind dispuse inclusiv măsuri de blocare a căilor de acces.

Bunurile descrise mai sus au fost ridicate pentru expertizare şi continuarea cercetărilor.
Valoarea de piaţa, în România, a produselor de protecţie a plantelor ridicate de la bărbatul de 32 de ani este de aproximativ 150.000 lei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare” şi „contrabandă calificată”.

Mai nouă Mai veche