Fenomene meteo periculoase, Suceava, 22-23 august 2016

Fenomene meteo periculoase, Suceava, 22-23 august 2016Ca urmare a informării meteorologice din cursul zilei de ieri, 22 august 2016, la nivelul judeţului Suceava au fost înregistrate precipitaţii însemnate care s-au manifestat pe parcursul nopţii, averse ce au ajuns la 20-30 l/mp. Precipitaţiile căzute au determinat scurgeri importante de pe versanţi şi creşteri bruşte a nivelului apelor râurilor şi pâraielor din zona de munte a judeţului Suceava.

În ultimele 24 de ore, au fost transmise către autorităţile locale 9 avertizări meteorologice COD GALBEN - nowcasting, 2 avertizări meteorologice COD PORTOCALIU – nowcasting şi o avertizare hidrologică COD PORTOCALIU.

Ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase înregistrate au fost afectate 4 localităţi: Dârmoxa din oraşul Broşteni, Valea Putnei din comuna Pojorîta, Fundu Moldovei şi Ortoaia din comuna Dorna Arini.
Până la ora transmiterii comunicatului, s-au înregistrat 9 locuinţe inundate (din care 3 în Fundu Moldovei, 6 în Pojorîta), 21 de anexe gospodăreşti, curţi şi grădini (din care 6 în Pojorîta, 4 în Broşteni, 11 în Fundu Moldovei), 7 podeţe avariate şi un autoturism inundat în comuna Fundu Moldovei.

Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din localităţile afectate, împreună cu echipajele ISU au intervenit pentru diminuarea pagubelor, asigurându-se funcţionalitatea infrastructurii judeţene.

La această oră, prefectul judeţului Suceava, domnul Constantin Harasim se află în localităţile afectate şi se dispun măsuri, împreună cu ISU Suceava şi primarii din localităţile afectate pentru îndepărtarea efectelor inundaţiilor şi evaluarea pagubelor înregistrate.
Mai nouă Mai veche